Καλές γιορτές!!!
Υλικά
500 γρ. βούτυρο (πρόβειο και αγελαδινό,μισό-μισό)
200 γρ.αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα,καβουρδισμένα
2 κροκάδια
20 γρ. ουίσκι
700 γρ. αλεύρι
100 γρ. άχνη
για το πασπάλισμα
500 γρ. άχνη
Εκτέλεση
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ζυμώνουνε το ζυμαράκι μας.
Το απλώνουμε στον πάγκο μας και το πατάμε με το χέρι να ανοίξει σε
χοντρό φύλλο.
Κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.Εγώ κόβω τους κουραμπιέδες για ευκολία
με τη βοήθεια ενός ποτηριού,σε μισοφέγγαρα.
Αραδειάζουμε σε ταψί.
Και μερικά αστεράκια…
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για
35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς οι κουραμπιέδες και τους περνάμε από την άχνη.
Βγάζουμε σε πιατέλα.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ??ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένα πρόβλημα και να μην βάλεις αμύγδαλο!
ΔιαγραφήΓιατί όμως γίνονται φανταστική με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι!!!!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και είμαι σίγουρη πως τετοιους εύκολους και πεντανόστιμους κουραμπίεδες δεν εχεις ξαναδοκίμάσει!!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά
Α.
Καλησπέρα,καλές γιορτές είμαστε πάλι εδώ γιατί ήρθε η ώρα να ξαναφτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Κουραμπιέδες φτιάχνω πάρα πολλά χρόνια,συγκεκριμμένα τη συνταγή της μαμάς μου,αλλά πέρυσι σκέφτηκα να δοκιμάσω και τη αυτή τη συνταγή,Το ήταν καταπληκτικοί είναι λίγο.Ήταν σα να έφτιαχνα κουραμπιέδες για πρώτη φορά!!!!!!!!!Πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή ακόμη και αν έχετε κάποια άλλη την οποία εμπιστεύεστε.Σας ολόψυχα καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου, τους έφτιαξα σήμερα. Είναι θεικοί!!!! και συ Θεά!!!! Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους έφτιαξα πέρσι και ήταν πολύ τέλειοι! Οπότε θα τους ξανακάνω και φέτος. Απλά αναρωτιέμαι μπορώ να μην βάλω τους κρόκους?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλά Χριστούγεννα από μένα.
ΔιαγραφήΑγάπη μου αυτό που με ρωτάς δεν το εχω δοκιμάσει
και δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.
Θέλω να πιστεύω όμως ότι και οι κρόκοι παίζουν το ρόλο τους
στο τελικό αποτέλεσμα όπως κάθε υλικό που μπαίνει σε μια παρασκευή..
Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις...
Α.
γεια σου αλεξάνδρα.Σ ευχαρστούμε πολύ για τις συνταγές σου...έχω φτιάξει αρκετές και όλες μ εχουν βγάλει ασπροπόσωπη!! Προχθές έφτιαξα τα μελομακάρονά σου κ κοντεύουν να τελειώσουν.Αύριο λέω να φτιάξω τους κουραμπιέδες κ έχω την εξής απορία.Δεν χρειάζεται να χτυπήσουμε το βουτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν αφρατέψει? Λιώνουμε καθόλου το βούτυρο ή δεν χρειάζεται ,παρά μόνο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου?
ΑπάντησηΔιαγραφήBera moy den xreiazetai na kaneiw tipota perissotero apo ayta poy leei h syntag;h!
ΔιαγραφήOyte livneiw oyte xtypaw oyte TIPOTA!!
Apla pragmata!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
Α.
ΤΕ ΛΕΙ Α!!!! Μπράβο Αλεξάνδρα μου!! Εγιναν όπως ακριβώς μ αρέσουν...αφράτα κ τραγανά...κ χωρίς κόπο!! Κατοχυρώθηκε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνταγή είναι ΦΟΒΕΡΗ, την έκανα πέρυσι αλλά δεν θυμάμαι πόσα εκατοστά πάχος πρέπει να είναι η ζύμη πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
ευχαριστώ,
Σύλβια
Μπορώ να βάλω οποιαδήποτε μαργαρίνη η βιταμ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου, τι να σου πω, οι κουραμπιεδες σου απλά "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!!! Η παρασκευή τους λίγο πιο χρονοβόρα από το να πας στο ζαχαροπλαστείο να τους αγορασεις, και η γεύση τους, αχ η γεύση τους... και η υφή τους.... Βάζεις τον κουραμπιέ στο στόμα σου και γίνεται ένα με τον ουρανίσκο σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω τίποτε άλλο να πω, παρά μόνο R E S P EC T!!!!!
ΚΑΛΈΣ ΓΙΟΡΤΈΣ!!!!
Αλεξάνδρα μου, τι να σου πω, οι κουραμπιεδες σου απλά "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!!! Η παρασκευή τους λίγο πιο χρονοβόρα από το να πας στο ζαχαροπλαστείο να τους αγορασεις, και η γεύση τους, αχ η γεύση τους... και η υφή τους.... Βάζεις τον κουραμπιέ στο στόμα σου και γίνεται ένα με τον ουρανίσκο σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω τίποτε άλλο να πω, παρά μόνο R E S P EC T!!!!!
ΚΑΛΈΣ ΓΙΟΡΤΈΣ!!!!
Αλεξάνδρα μου, οι κουραμπιεδες σου απλά Δ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παρασκευή τους λίγο πιο χρονοβόρα από το να πας στο ζαχαροπλαστείο να τους αγορασεις.
Η γεύση τους, αχ αυτή η γεύση τους...., η υφή τους... Βάζεις τον κουραμπιέ στο στόμα σου και γίνεται ΈΝΑ με τον ουρανίσκο σου!!!!!!
Τι να πω, πραγματικά RESPECT!!!