Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μουστοκούλουρα μαλακά με πετιμέζι

Τρώγονται μετά μανίας!!!

DSC_0075


Υλικά

250 γρ. ΒΙΤΑΜ λιωμένο ή ηλιέλαιο
220 γρ. πετιμέζι
250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. χυμό πορτοκάλι
80 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι και επιπλέον κοσκινισμένο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το 1 κιλό από το αλεύρι με το baking
και το αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0007 (2)

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πετιμέζι με τη ζάχαρη και
προσθέτουμε το λιωμένο ΒΙΤΑΜ.Ανακατεύουμε καλά να
λιώσει η ζάχαρη.

DSC_0004 (2)

Διαλύουμε στο χυμό από το πορτοκάλι τη σόδα και τη
ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.

DSC_0009 (2)

Προσθέτουμε το κονιάκ,την κανέλα και το γαρύφαλλο
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
DSC_0005 (2)


DSC_0006 (2)

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή ,προσθέτουμε το επιπλέον
αλευράκι που έχουμε,ρίχνοντάς το σταδιακά μέχρι να
πάρουμε μια ζύμη κανονική που δεν κολλάει.

DSC_0011 (2)

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και
αραδιάζουμε σε ταψί.

DSC_0012 (2)

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς περίπου
20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια μας να κρυώσουν και τα φυλάσουμε σε κουτί
μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μαλακά.
DSC_0046

ΣΗΜ: Πετιμέζι μπορούμε να βρούμε σε όλα τα μεγάλα Σ/Μ ή να φτιάξουμε
μόνοι μας βράζοντας σε σιγανή φωτιά μούστο μέχρι να αποκτήσει μια μέτρια
πυκνότητα.
DSC_0072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...