Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι

Το γλυκό της νοσταλγίας!!!

DSCN0984

Υλικά
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 λεμονόφλουδα από ακέρωτο λεμόνι

φρυγανιές

για την άσπρη κρέμα
4 κούπες γάλα
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια

για την κρέμα πορτοκάλι
4 κούπες φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια

Εκτέλεση
Βράζουμε για λίγο σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

DSCN0966

Απλώνουμε σε ταψί με διαστάσεις 37x27 εκ. τις φρυγανιές μας
και τις σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.

DSCN0967

για την άσπρη κρέμα:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις 3 κούπες από το γάλα να ζεσταθούν. 

DSCN0968

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη 1 κούπα με τη ζάχαρη και το άνθος
αραβοσίτου.Αδειάζουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα.

DSCN0969

DSCN0970

Ανακατεύουμε καλά πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

DSCN0971

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη που
εφάπτεται στην επιφάνεια της.
Αδειάζουμε πάνω από τις φρυγανιές.

DSCN0972

για την κρέμα πορτοκάλι:
Στύβουμε τα πορτοκάλια και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι.

DSCN0974

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου.

DSCN0975

Αδειάζουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και το μείγμα της ζάχαρης σε
κατσαρολάκι και βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

DSCN0978

Αφήνουμε την κρέμα,ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την άσπρη,
να κρυώσει.Αδειάζουμε στο ταψί.

DSCN0979

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Είναι καλύτερα να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.

DSCN0987

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

DSCN0990

Πηγή:cook book

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...