Το γλυκό της νοσταλγίας!!!
Υλικά
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 λεμονόφλουδα από ακέρωτο λεμόνι
φρυγανιές
για την άσπρη κρέμα
4 κούπες γάλα
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
για την κρέμα πορτοκάλι
4 κούπες φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε για λίγο σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Απλώνουμε σε ταψί με διαστάσεις 37x27 εκ. τις φρυγανιές μας
και τις σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
για την άσπρη κρέμα:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις 3 κούπες από το γάλα να ζεσταθούν.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη 1 κούπα με τη ζάχαρη και το άνθος
αραβοσίτου.Αδειάζουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη που
εφάπτεται στην επιφάνεια της.
Αδειάζουμε πάνω από τις φρυγανιές.
για την κρέμα πορτοκάλι:
Στύβουμε τα πορτοκάλια και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου.
Αδειάζουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και το μείγμα της ζάχαρης σε
κατσαρολάκι και βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα,ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την άσπρη,
να κρυώσει.Αδειάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Είναι καλύτερα να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή:cook book
Υλικά
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 λεμονόφλουδα από ακέρωτο λεμόνι
φρυγανιές
για την άσπρη κρέμα
4 κούπες γάλα
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
για την κρέμα πορτοκάλι
4 κούπες φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε για λίγο σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Απλώνουμε σε ταψί με διαστάσεις 37x27 εκ. τις φρυγανιές μας
και τις σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
για την άσπρη κρέμα:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις 3 κούπες από το γάλα να ζεσταθούν.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη 1 κούπα με τη ζάχαρη και το άνθος
αραβοσίτου.Αδειάζουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη που
εφάπτεται στην επιφάνεια της.
Αδειάζουμε πάνω από τις φρυγανιές.
για την κρέμα πορτοκάλι:
Στύβουμε τα πορτοκάλια και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου.
Αδειάζουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και το μείγμα της ζάχαρης σε
κατσαρολάκι και βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα,ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την άσπρη,
να κρυώσει.Αδειάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Είναι καλύτερα να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή:cook book
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου