Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σαρδέλες παστές!!!

Μεζές για μερακλίδες!!!

DSC_0025

Υλικά
σαρδέλες
αλάτι χοντρό
αλάτι ψιλό

ξίδι
λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας πάρα
πολύ καλά και αφαιρούμε τα κεφάλια.

SV102666

Τις βάζουμε σε νερό που να τις σκεπάζει και τις
αφήνουμε εκεί για μισή ώρα.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε πολύ καλά.

SV102669

Βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι μπόλικο χοντρό
αλάτι.Αραδιάζουμε επάνω τις σαρδέλες με την ίδια
φορά.Θα πρέπει η πλάτη της μιας να βλέπει την κοιλιά
της άλλης.
Σκεπάζουμε καλά με χοντρό και ψιλό αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να
τελειώσουν τα ψάρια μας.Σκεπάζουμε την τελευταία
στρώση με μπόλικο αλάτι,χοντρό και ψιλό και
αφήνουμε να σταθούν για 2-3 ημέρες να στραγγίσουν
τα υγρά τους.

SV102670

SV102671

SV102672

SV102673

SV102675

Τις βγάζουμε από το αλάτι όταν είναι έτοιμες
και τις πλένουμε πάρα πολύ καλά!
Τις βάζουμε σε μπολ με ξίδι που να τις
σκεπάζει και τις αφήνουμε για μισή ώρα.

SV102681

Βγάζουμε από το ξίδι και τις βάζουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.

DSC_0062

Καλό είναι να φτιάχνουμε μικρές ποσότητες,
όσες δηλαδή πρόκειται να καταναλώσουμε,
για να είναι ζουμερές,μιας και όσο στέκονται
μέσα στο αλάτι στεγνώνουν.
Μην τις κρατήσετε στο αλάτι περισσότερο
από 2-3 μέρες!

DSC_0052
Η συνταγή είναι της κας Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...