Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αχλαδόπιτα

Από τα ωραιότερα γλυκά που δοκίμασα ποτέ!

DSCN1562

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
800 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες(με τη φλούδα)
80 γρ. ζάχαρη
κανέλα
320 γρ. κρέμα γάλακτος

άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας μπροστά μας από τη
μακριά του πλευρά και το κόβουμε στη μέση.

DSCN1517

Ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη το μισό από το φύλλο στο
μέγεθος της ταρτιέρας μας και το απλώνουμε μέσα σε αυτήν.
Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι.

DSCN1523

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μπολ τα αχλάδια,αφού αφαιρέσουμε το
κουκούτσι τους και τα κόψουμε σε φέτες,τη ζάχαρη,
την κανέλα και την κρέμα γάλακτος.

DSCN1522

Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους και αδειάζουμε
πάνω από τη σφολιάτα.Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι της σφολιάτας
πάλι με το μικρό πλαστράκι και σκεπάζουμε τη γέμιση,αφού
πρώτα αφαιρέσουμε από το κέντρο του φύλλου μας ένα
κομμάτι,για να αναπνέει η πίτα μας.

DSCN1524

Τακτοποιούμε το φύλλο μας πάνω στη γέμιση.

DSCN1525

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

DSCN1538

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη και κανέλα.
Είναι πολύ νόστιμη και με συνοδεία σαντιγίς.
Απολαύστε την!

DSCN1564

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...