Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Kρέμα λεμόνι!!!

Η αποθέωση της κρέμας!

DSCN0796

Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη
1 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

για το σερβίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.

DSCN0747

DSCN0748

Αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το ξύσμα και
το χυμό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

DSCN0749

DSCN0752

DSCN0753

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.

DSCN0797

Φυλάσσουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να στερεοποιηθεί.
Στολίζουμε με σαντιγί και αμυγδαλάκι φιλέ.
Οι παραπάνω αναλογίες είναι για 4 μπολ.

DSCN0792

4 σχόλια:

  1. Φαίνεται τέλεια!!
    Δυο ερωτήσεις:
    Αν αντί για κρέμα γάλακτος βάλω εβαπορέ θα βγει καλό;
    Αν βάλω μοσχολέμονο θα ξινίζει;

    Ευχαριστώ!!

    Eirinaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,Ειρήνη μου.

      Και με γάλα μπορείς να την κάνεις την κρεμούλα απλά δεν θα είναι τόσο "κρεμώδης"στην υφή της όπως με την κρέμα γάλακτος!
      Το μοσχολέμονο δεν θα ξινίζει παραπάνω ίσα ίσα θα κάνει την κρέμα ακόμη πιο αρωματική!

      Να τη δοκιμάσεις,σίγουρα θα σου αρέσει...

      Φιλάκια από μένα:)
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. τέλειο φαίνεται
    γιαμ γιαμ
    μια ερώτηση όμως, αν βάλω πορτοκάλι αντί για λεμόνι, που τα έχουμε και αυτά μπόλικα, θα βγει καλό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...