Γλυκό,το ΤΕΛΕΙΟΝ!!!
Υλικά
200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από κέικ που περίσσεψε)
700 γρ. κουβερτούρα
5-6 κουταλιές σούπας βούτυρο
300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
¾ κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού (το περγαμόντο είναι τέλειο,το ίδιο και το πορτοκάλι)
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ουίσκι
Εκτέλεση
Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε το σιρόπι,ανακατεύουμε,προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια,προσθέτουμε το μίγμα της
σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε για μια ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Σε μια μεμβράνη αδειάζουμε το μίγμα, ου δίνουμε κυλινδρικό σχήμα,τυλίγουμε με τη
μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (400 γρ.) μαζί με το βούτυρο.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες,γύρω στο μισό εκατοστό.
Τις βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.
Τις βουτάμε στην κουβερτούρα (που έχουμε πάντα στο μάτι,στο πολύ σιγανό),
με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.
Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
ΣΗΜ: Με αυτά τα υλικά γίνονται περίπου 40 κομμάτια.
Αν θέλουμε,τυλίγουμε σε σελοφανάκια διάφανα σαν καραμέλες!!!
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη Βάσω και είναι από το “Nosy Nοστιμιές” με τροποποιήσεις.
Υλικά
200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από κέικ που περίσσεψε)
700 γρ. κουβερτούρα
5-6 κουταλιές σούπας βούτυρο
300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
¾ κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού (το περγαμόντο είναι τέλειο,το ίδιο και το πορτοκάλι)
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ουίσκι
Εκτέλεση
Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε το σιρόπι,ανακατεύουμε,προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια,προσθέτουμε το μίγμα της
σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε για μια ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Σε μια μεμβράνη αδειάζουμε το μίγμα, ου δίνουμε κυλινδρικό σχήμα,τυλίγουμε με τη
μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (400 γρ.) μαζί με το βούτυρο.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες,γύρω στο μισό εκατοστό.
Τις βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.
Τις βουτάμε στην κουβερτούρα (που έχουμε πάντα στο μάτι,στο πολύ σιγανό),
με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.
Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
ΣΗΜ: Με αυτά τα υλικά γίνονται περίπου 40 κομμάτια.
Αν θέλουμε,τυλίγουμε σε σελοφανάκια διάφανα σαν καραμέλες!!!
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη Βάσω και είναι από το “Nosy Nοστιμιές” με τροποποιήσεις.
Τι νομιζεις οτι θα γινει αν βάλω τσουρέκι αντί για κέικ για το παντεσπάνι; Ποτέ δεν μένει ουτε ψίχουλο από το κεικ και παντα κάνω δυο δόσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να πιστεύω ότι και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!!!!!
ΔιαγραφήΑλλωστε και το τσουρέκι είναι τόσο νόστιμο, που δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει σε κάτι τη συνταγή!
Καλή επιτυχία αν τη δοκιμάσεις..
Α.
Ειναι καταπλικτικα πολυ νοστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έκανα με το τσουρέκι, δεν ξέρω πώς θα ήταν με το κέικ αλλά με το τσουρέκι έγιναν πολύ ωραία ! Απλά στο τέλος στην κουβερτούρα πρόσθεσα λίγο γάλα αντί για βούτυρο ! Έγιναν πολύ καλά, θα τα ξανακάνω σίγουρα. Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω ετοιμο δικο μου παντεσπανι το ηθελα για τουρτα και το σιροπιασα πρεπει να βαλω και αλλο σιροπι η φτανει αυτο που εχει???
ΑπάντησηΔιαγραφή