Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Δάχτυλα σοκολάτας

Ποιος να συγκριθεί μαζί τους!!!

SV102763 

Υλικά
260 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο
20 γρ. baking powder
100 γρ. άχνη
1 αβγό

500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν-μαρί

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το baking και το βούτυρο
με τις άκρες των δακτύλων μας,μέχρι να πάρουμε
ένα μείγμα σαν υγρή άμμο.

SV102716

SV102717

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό.Ζυμώνουμε,
μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και απαλή.

SV102719

Κόβουμε μικρά κομμάτια και ανοίγουμε σε λεπτά
κορδόνια.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς
σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.

SV102721

SV102724

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βγάζουμε από
το ταψί.Τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα και
τα βάζουμε σε λαδόκολλα.

SV102730

SV102732

Βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα,
τουλάχιστον 10-15 λεπτά.

SV102743

Μπορούμε,τώρα που η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει,να
τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Είναι εξαιρετικά νόστιμα και σίγουρα η μια δόση θα σας φανεί
πολύ λίγη…

SV102755

2 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα καλησπέρα,
    ελπίζω να είσαι καλά! Τι δάχτυλα ήταν αυτά? Κολασμένα! Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ λίγη μια δόση, ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς!! Υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...