Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μαργαρίτα

…μαδήστε την!!!
DSCN7883


Υλικά
300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά(9 γρ.)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.σ. λάδι


λίγο λάδι για το άλειμμα
ελάχιστο αλεύρι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε μικρό μπολ το χλιαρό νερό,τη μαγιά
και τη ζάχαρη.

 DSCN7841

Βάζουμε σε μπολ 300 γρ. αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά με
κουτάλι να ενωθούν όσο γίνεται καλύτερα τα υλικά.

DSCN7843

DSCN7844

Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε το
ζυμάρι καλά με το χέρι.
Αν χρειαστεί,προσθέτουμε το επιπλέον αλεύρι.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.

 DSCN7845

Τη λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

DSCN7846

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον να διαπλασιαστεί
σε όγκο περίπου 1-2 ώρες. 

DSCN7851

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 μπάλες και περνάμε την κάθε μπάλα από το αλεύρι
να καλυφθούν ελαφρά.
Τις αραδιάζουμε σε ταψί τη μία στο κέντρο και τις υπόλοιπες γύρω-γύρω
έτσι ώστε φουσκώνοντας να ενωθούν μεταξύ τους.

 DSCN7852

Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και πάλι σε ζεστό περιβάλλον να
φουσκώσουν και να ακουμπήσουν η μία την άλλη.

DSCN7855

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε και ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


Συνταγές..3

4 σχόλια:

  1. Μόλις έβαλα τα ψωμάκια στον φούρνο.Φαίνονται τέλεια!!!Σε μερικά έβαλα στη ζύμη και ηλιόσπορους.Περιμένω να τα γευτώ...Είναι η πρώτη συνταγή που δοκιμάζω από το μπλογκ σας.Όλες φαίνονται εξαιρετικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγινε πραγματικα καταπληκτικη!μυρωδατη,πολυ νοστιμη,ξεροψημενη απ εξω κι απο μεσα αφρατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι απλα τελεια! Τραγανη κορα μαλακη ψυχα. Μπραβο για τη συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συνταγή είναι τέλεια!!! Την επόμενη φορά θα προσθέσω και σουσαμάκι! Έχω όμως μια απορία: Πώς μπορούμε να συντηρήσουμε το ψωμάκι μας χωρίς να χρειαστεί να το βάλουμε κατάψυξη? Το ρωτάω γιατί τη 3 μέρα είχε γίνει σκληρό. Έχω διαβάσει οτι μπορείς να το βάλεις στο φούρνο καλυμένο με βρεγμένη πετσέτα και γίνεται σαν φρέσκο. Ισχύει?

    Ευχαριστώ,
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...