Θα τα έχετε δει σίγουρα στα ράφια των φούρνων…
Τώρα φτιάξτε τα μόνοι σας…
Απλά”δεν υπάρχουν”!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
70 γρ. ηλιέλαιο
95 γρ. ρετσίνα
10 γρ. baking powder
5 γρ. αλάτι
27 γρ. μέλι
36 γρ. φυτίνη
36 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
93 γρ. νερό
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
Εκτέλεση
Ζυγίζουμε και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ.
Ζυμώνουμε για πολύ λίγη ώρα αλλά δυνατά!!!
Πλάθουμε μακριά ομοιόμορφα κορδόνια και σχηματίζουμε
μεγάλους κρίκους.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι
να ροδίσουν πολύ καλά στην επιφάνεια.
Μην τα βγάλετε πριν ροδίσουν καλά στην επιφάνεια,γιατί μέσα θα είναι
νωπά και δεν πρέπει!
Τώρα φτιάξτε τα μόνοι σας…
Απλά”δεν υπάρχουν”!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
70 γρ. ηλιέλαιο
95 γρ. ρετσίνα
10 γρ. baking powder
5 γρ. αλάτι
27 γρ. μέλι
36 γρ. φυτίνη
36 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
93 γρ. νερό
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
Εκτέλεση
Ζυγίζουμε και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ.
Ζυμώνουμε για πολύ λίγη ώρα αλλά δυνατά!!!
Πλάθουμε μακριά ομοιόμορφα κορδόνια και σχηματίζουμε
μεγάλους κρίκους.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι
να ροδίσουν πολύ καλά στην επιφάνεια.
Μην τα βγάλετε πριν ροδίσουν καλά στην επιφάνεια,γιατί μέσα θα είναι
νωπά και δεν πρέπει!
απίστευτα μου έγιναν!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ εύκολα και πεντανόστιμα!!!
σ'ευχαριστούμε!!!!
Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμοποίησα πετιμέζι αντί για μέλι...αδιανόητο αποτέλεσμα!!!
Μπράβο κι ευχαριστώ!
ειναι υπεροχα! και με καροτο και με ελιες που τα εκανα! ευχαριστουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘελω να τα φτιαξω για τα παιδακια μου τι μπορω να βαλω αντι για ρετσινα και φυτινη?
ΑπάντησηΔιαγραφή