Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρυζάκι και σάλτσα ντομάτας.
Ένα φαγητό πολύύύύύύύύύ νόστιμο!!!!


SV108435

Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι
3/4 φλιτζανιού ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
400 γρ. ντομάτες
μαϊντανό,δυόσμος
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

SV108420

Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε λίγο ακόμα.

SV108422

Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και προσθέτουμε
στην κατσαρόλα μας τη μισή ποσότητα μαζί με το δυσόμο,
το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.

SV108425

Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό ή το νερό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα,
χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοψήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Στο μεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι,την υπόλοιπη ντομάτα,
αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

SV108426

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας με το μείγμα που φτιάξαμε
και τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα.

SV108429

SV108430

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
για περίπου 1 ώρα.

SV108440

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αλεξάνδρα!

    Μπερδεύτηκα λίγο....
    «Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
    Στο μεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι,την υπόλοιπη ντομάτα,
    αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.»
    Τι κάνουμε πρώτο; Ή μήπως τα κάνουμε παράλληλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη μου.

      Αδειάζεις σε ένα μπολ Γιάννη το μείγμα,
      το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση
      και στην ίδια κατσαρόλα βάζεις τα υπόλοιπα από
      τα υλικά ώστα να φτιάξεις τη σάλτσα μέσα στην οποία θα ακουμπίσεις τα κολοκυθάκια αφού τα γεμίσεις...

      Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα.
      Εύχομαι αντα δοκιμάσεις να τα καταφέρεις και να σου γίνει νόστιμο το φαγάκι έτσι όπως πρέπει!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...