Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Καρυδογλυκό

Απολαύστε το σκέτο ή με ένα φλιτζάνι καφέ………!!!

SV101428

Υλικά
1 κούπα καρύδια
2 κούπες αλεύρι(220 γρ. συνολικά)
3 κ.γ. κοφτά baking powder
ελάχιστο αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
2 βανίλιες
3/4 κούπας γάλα

για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού

έτοιμη σαντιγί για το στόλισμα


Εκτέλεση
Αλέθουμε στο multi τα καρύδια.

SV101404

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

SV101398

SV101399

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας
το χτύπημα.

SV101400

Στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα.
Σταματάμε το μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά.

SV101401

Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκ.
αδειάζουμε εναλλάξ το μείγμα του κέικ και τα καρύδια.

SV101405

SV101406

Στρώνουμε το κέικ,κουνώντας λίγο το ταψάκι μας και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά.

SV101408

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 3 λεπτά όλα μαζί
τα υλικά μας και περιχύνουμε το γλυκό.

SV101409

Όταν ρουφήξει όλο το σιρόπι και κρυώσει τελείως το γλυκό
γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε!!! |

SV101435

3 σχόλια:

  1. Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια Αλεξάνδρα!Μετά το κωκ,σειρά είχε αυτό το γλυκάκι,που όπως και το πρώτο ήταν πεντανόστιμο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο γλυκάκι Αλέκα μου και εύκολο!
    Μπράβο!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειο και πεντανοστιμο....
    Καλη χρονια με υγεια και καλομαγειρεματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...