Απολαύστε το σκέτο ή με ένα φλιτζάνι καφέ………!!!
Υλικά
1 κούπα καρύδια
2 κούπες αλεύρι(220 γρ. συνολικά)
3 κ.γ. κοφτά baking powder
ελάχιστο αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
2 βανίλιες
3/4 κούπας γάλα
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
έτοιμη σαντιγί για το στόλισμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο multi τα καρύδια.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας
το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα.
Σταματάμε το μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά.
Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκ.
αδειάζουμε εναλλάξ το μείγμα του κέικ και τα καρύδια.
Στρώνουμε το κέικ,κουνώντας λίγο το ταψάκι μας και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 3 λεπτά όλα μαζί
τα υλικά μας και περιχύνουμε το γλυκό.
Όταν ρουφήξει όλο το σιρόπι και κρυώσει τελείως το γλυκό
γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε!!! |
Υλικά
1 κούπα καρύδια
2 κούπες αλεύρι(220 γρ. συνολικά)
3 κ.γ. κοφτά baking powder
ελάχιστο αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
2 βανίλιες
3/4 κούπας γάλα
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
έτοιμη σαντιγί για το στόλισμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο multi τα καρύδια.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας
το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα.
Σταματάμε το μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά.
Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκ.
αδειάζουμε εναλλάξ το μείγμα του κέικ και τα καρύδια.
Στρώνουμε το κέικ,κουνώντας λίγο το ταψάκι μας και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 3 λεπτά όλα μαζί
τα υλικά μας και περιχύνουμε το γλυκό.
Όταν ρουφήξει όλο το σιρόπι και κρυώσει τελείως το γλυκό
γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε!!! |
Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια Αλεξάνδρα!Μετά το κωκ,σειρά είχε αυτό το γλυκάκι,που όπως και το πρώτο ήταν πεντανόστιμο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο γλυκάκι Αλέκα μου και εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!
=)
Τελειο και πεντανοστιμο....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη χρονια με υγεια και καλομαγειρεματα....