Αφιερώνω αυτή τη
συνταγή στην πολύ καλή μας φίλη Χρύσα που είχε
την ευγενική καλοσύνη να μου την εμπιστευτεί.
Χρύσα μου χίλια ευχαριστώ για την εξαιρετική συνταγή σου!!!!!
Υλικά
για την ζύμη
250ml. σπορέλαιο
250ml. άσπρο κρασί ή ρετσίνα
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
1/2 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα
100 γρ κίτρινα τυριά(φροντίστε να βάλετε μέσα και λίγο καπνιστό)
λίγο πιπέρι
κρόκο αβγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης
μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι
τα υλικά είναι μετρημένα ακριβώς και τα τυροπιτάκια
γίνονται πολύ αφράτα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30'.
Σε άλλο μπωλ τρίβουμε την φέτα, την ανακατεύουμε με το
γιαούρτι και το κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε και βάζουμε
μέσα γέμιση τα κλείνουμε καλά για να μην χυθεί η γέμιση.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με έναν κρόκο αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδοκοκκινήσουν (περίπου 30').
την ευγενική καλοσύνη να μου την εμπιστευτεί.
Χρύσα μου χίλια ευχαριστώ για την εξαιρετική συνταγή σου!!!!!
Υλικά
για την ζύμη
250ml. σπορέλαιο
250ml. άσπρο κρασί ή ρετσίνα
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
1/2 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα
100 γρ κίτρινα τυριά(φροντίστε να βάλετε μέσα και λίγο καπνιστό)
λίγο πιπέρι
κρόκο αβγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης
μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι
τα υλικά είναι μετρημένα ακριβώς και τα τυροπιτάκια
γίνονται πολύ αφράτα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30'.
Σε άλλο μπωλ τρίβουμε την φέτα, την ανακατεύουμε με το
γιαούρτι και το κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε και βάζουμε
μέσα γέμιση τα κλείνουμε καλά για να μην χυθεί η γέμιση.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με έναν κρόκο αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδοκοκκινήσουν (περίπου 30').
τελειαααααααααα............χρονια εχω να μπω σ αυτο το σπιτακι....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...θα το δοκιμασω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα τα έκανα και έγιναν τέλεια. Τριφτα και νόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφή