Παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο!!!
Ένα σνακ που τρώγεται με το χέρι…
Υλικά
7 γρ. μαγιά ξερή (ένα φακελάκι)
1/2 κ.γ.αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. λάδι ή 1/4 κούπας
250 ml.χλιαρό γάλα
1 αβγό
500 γρ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και τα ζυμώνουμε σε ενιαία ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας για μια ώρα
σκεπασμένο σε ζεστό περιβάλλον.
Ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης και τα γεμίζουμε με ό,τι
γέμιση θέλουμε εμείς,γλυκιά ή αλμυρή.
Τα πλάθουμε στο σχήμα που έχει το σουτζουκάκι.Εγώ
για να είμαι σίγουρη ότι έχουν σφραγίσει καλά έχω
υιοθετήσει εδώ και χρόνια έναν άλλο τρόπο.
Σκεπάζω τη γέμιση με το φύλλο και με ένα ποτήρι κόβω
τα πιτάκια μου.Έτσι δε μου τρέχει ποτέ η γέμιση.
Τηγανίζουμε τα πιροσκί μας σε μπόλικο καυτό λάδι,μέχρι
να ροδίσουν ολόγυρα.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Μπορείτε να γεμίσετε τα πιροσκί με ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και να τα κάνετε γλυκά.
Για αλμυρές γεύσεις βάλτε μέσα φέτα ή κιμά που σας περίσσεψε από τα
μακαρόνια σας αφού τον στραγγίσετε ΚΑΛΑ!
Για ακόμη πιο κλασική γεύση φτιάξτε τα πιροσκί με πουρέ πατάτας ανακατεμένο
με σοταρισμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο.
Όνειρο!!!
Ένα σνακ που τρώγεται με το χέρι…
Υλικά
7 γρ. μαγιά ξερή (ένα φακελάκι)
1/2 κ.γ.αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. λάδι ή 1/4 κούπας
250 ml.χλιαρό γάλα
1 αβγό
500 γρ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και τα ζυμώνουμε σε ενιαία ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας για μια ώρα
σκεπασμένο σε ζεστό περιβάλλον.
Ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης και τα γεμίζουμε με ό,τι
γέμιση θέλουμε εμείς,γλυκιά ή αλμυρή.
Τα πλάθουμε στο σχήμα που έχει το σουτζουκάκι.Εγώ
για να είμαι σίγουρη ότι έχουν σφραγίσει καλά έχω
υιοθετήσει εδώ και χρόνια έναν άλλο τρόπο.
Σκεπάζω τη γέμιση με το φύλλο και με ένα ποτήρι κόβω
τα πιτάκια μου.Έτσι δε μου τρέχει ποτέ η γέμιση.
Τηγανίζουμε τα πιροσκί μας σε μπόλικο καυτό λάδι,μέχρι
να ροδίσουν ολόγυρα.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Μπορείτε να γεμίσετε τα πιροσκί με ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και να τα κάνετε γλυκά.
Για αλμυρές γεύσεις βάλτε μέσα φέτα ή κιμά που σας περίσσεψε από τα
μακαρόνια σας αφού τον στραγγίσετε ΚΑΛΑ!
Για ακόμη πιο κλασική γεύση φτιάξτε τα πιροσκί με πουρέ πατάτας ανακατεμένο
με σοταρισμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο.
Όνειρο!!!
Aλεξανδρακι μου γινανε ΤΕΛΕΙΑ !! Μονο δυο προλαβα να φαω..Μπραβο κοπελα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπάρχει περίπτωση να αφαιρέσουμε γάλα και αυγό και να κάνουμε μια νηστίσιμη εκδοχή...?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω υπ'όψιν μου νηστίσιμη εκδοχή μέχρι αυτή τη στιγμή,λυπάμαι.
Διαγραφή