Όπως και να το μαγειρέψει κανείς το χταπόδι είναι τέλειο!!!

Υλικά
1 1/2-2 κιλά χταπόδι
1 κουτί κον κασέ ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες
1/2 κιλό κοχυλάκι ή κοφτό μακαρόνι1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας,άδεια,8-10 λεπτά,σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε μέσα το καλά καθαρισμένο και πλυμένο χταπόδι.
Το αφήνουμε να βράσει με τα υγρά που θα βγάλει.
Συνήθως βγάζει τόσο νερό,που αρκεί για να ψηθεί μόνο με αυτό.
Εάν χρειαστεί και μόνο τότε,προσθέτουμε λίγο ακόμα
(το νερό που τυχόν θα προσθέσουμε πρέπει να είναι ζεστό).

Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και
κρατάμε το ζουμί μέσα στο οποίο έβρασε.

Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια.

Τσιγαρίζουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι

Προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και όσο νερό χρειάζεται,
για να ψηθεί το μακαρονάκι μας.

Αφού βράσει το νερό,προσθέτουμε το ζυμαρικό μας.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά να ψηθεί.

Προς το τέλος,προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού.

Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Καλή μας όρεξη!!!


Υλικά
1 1/2-2 κιλά χταπόδι
1 κουτί κον κασέ ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες
1/2 κιλό κοχυλάκι ή κοφτό μακαρόνι1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας,άδεια,8-10 λεπτά,σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε μέσα το καλά καθαρισμένο και πλυμένο χταπόδι.
Το αφήνουμε να βράσει με τα υγρά που θα βγάλει.
Συνήθως βγάζει τόσο νερό,που αρκεί για να ψηθεί μόνο με αυτό.
Εάν χρειαστεί και μόνο τότε,προσθέτουμε λίγο ακόμα
(το νερό που τυχόν θα προσθέσουμε πρέπει να είναι ζεστό).

Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και
κρατάμε το ζουμί μέσα στο οποίο έβρασε.

Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια.

Τσιγαρίζουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι

Προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και όσο νερό χρειάζεται,
για να ψηθεί το μακαρονάκι μας.

Αφού βράσει το νερό,προσθέτουμε το ζυμαρικό μας.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά να ψηθεί.

Προς το τέλος,προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού.

Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Καλή μας όρεξη!!!

θα μπορουσα να προσθεσω το χταποδι και τοζυμαρικο μαζι και να τελειωσω το φαγητο στο φουρνο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη!
ΔιαγραφήΝαι,και βέβαια μπορείς να το κάνεις έτσι όπως λες.
Θα γίνει ακόμη καλύτερο!!!!!!!!!!!!
Καλά μαγειρέματα από μένα,
Αλεξάνδρα
Εχει λιγο καιρο που ανακαλυψα την ομορφη σελιδα σου !!!! Οσα εχω κανει εγιναν καταπληκτικα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα εισαι καλα!!!!
Καλησπέρα:)
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που με ανακάλυψες καλή μου φίλη
και χαίρομαι ακόμη περισσότερο που σε έχουν ικανοποιήσει αυτά που δοκίμασες,μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον...
Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί....
Καλή συνέχεια ,
Αλεξάνδρα
καλεσπερα αλεξανδρα.σε ανακαλιψα προσφατα και μου αρεσει πολυ η σελιδα σου.καλη συνεχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Βάσω.
ΔιαγραφήΚαλωσόρισες:-)
Χαίρομαι που βρεθήκαμε.
Ελπίζω να σε βλέπουμε συχνά στο εξής....
Φιλικά,
Αλεξάνδρα
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ!ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑ ΓΑΥΡΟ ΑΧΝΙΣΤΟ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που ευχαριστιέσαι τις συνταγές της σελίδας.
Μια πολύ καλή συνταγή για γαύρο είναι αυτή:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1197.html
Ρίξε μια ματιά....
Από μένα καλή συνέχεια,
Α.
καλησπέρα, και καλή χρονιά
ΑπάντησηΔιαγραφήσήμερα έκανα τη συνταγή και έγινε πεντανόστιμη.
ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές
ιωάννα