Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Χταπόδι γιουβέτσι με κοχυλάκι

Όπως και να το μαγειρέψει κανείς το χταπόδι είναι τέλειο!!!

SV100173

Υλικά
1 1/2-2 κιλά χταπόδι
1 κουτί κον κασέ ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες
1/2 κιλό κοχυλάκι ή κοφτό μακαρόνι1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας,άδεια,8-10 λεπτά,σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε μέσα το καλά καθαρισμένο και πλυμένο χταπόδι.
Το αφήνουμε να βράσει με τα υγρά που θα βγάλει.
Συνήθως βγάζει τόσο νερό,που αρκεί για να ψηθεί μόνο με αυτό.
Εάν χρειαστεί και μόνο τότε,προσθέτουμε λίγο ακόμα
(το νερό που τυχόν θα προσθέσουμε πρέπει να είναι ζεστό).

SV100131

Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και
κρατάμε το ζουμί μέσα στο οποίο έβρασε.

SV100163

Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια.

SV100165

Τσιγαρίζουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει.

SV100161

Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι

SV100162

Προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και όσο νερό χρειάζεται,
για να ψηθεί το μακαρονάκι μας.

SV100164

Αφού βράσει το νερό,προσθέτουμε το ζυμαρικό μας.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά να ψηθεί.

SV100167

Προς το τέλος,προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού.

SV100168

Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Καλή μας όρεξη!!!

SV100170

9 σχόλια:

  1. θα μπορουσα να προσθεσω το χταποδι και τοζυμαρικο μαζι και να τελειωσω το φαγητο στο φουρνο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη!
      Ναι,και βέβαια μπορείς να το κάνεις έτσι όπως λες.
      Θα γίνει ακόμη καλύτερο!!!!!!!!!!!!

      Καλά μαγειρέματα από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Εχει λιγο καιρο που ανακαλυψα την ομορφη σελιδα σου !!!! Οσα εχω κανει εγιναν καταπληκτικα!!!!!

    Να εισαι καλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα:)

      Πολύ χαίρομαι που με ανακάλυψες καλή μου φίλη
      και χαίρομαι ακόμη περισσότερο που σε έχουν ικανοποιήσει αυτά που δοκίμασες,μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον...

      Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί....

      Καλή συνέχεια ,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. καλεσπερα αλεξανδρα.σε ανακαλιψα προσφατα και μου αρεσει πολυ η σελιδα σου.καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Βάσω.
      Καλωσόρισες:-)
      Χαίρομαι που βρεθήκαμε.

      Ελπίζω να σε βλέπουμε συχνά στο εξής....

      Φιλικά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ!ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑ ΓΑΥΡΟ ΑΧΝΙΣΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Χαίρομαι που ευχαριστιέσαι τις συνταγές της σελίδας.
      Μια πολύ καλή συνταγή για γαύρο είναι αυτή:

      http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1197.html

      Ρίξε μια ματιά....
      Από μένα καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  5. καλησπέρα, και καλή χρονιά
    σήμερα έκανα τη συνταγή και έγινε πεντανόστιμη.

    ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές

    ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...