Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πίτες για σουβλάκι

Όταν ο πλάστης έχει κέφια…
φτιάχνει πίτες για σουβλάκι!!!

SV101515

Υλικά
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4 κουταλάκια ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι 
1 κούπα(200γρ.) χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν.

SV100257

SV100258

Αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό περιβάλλον σκεπασμένο
να φουσκώσει.

SV100278 

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε
με τον πλάστη σε φυλλαράκια με διάμετρο 20 εκ.
Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν

SV100280

Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα τηγάνι και το βάζουμε
σε δυνατή φωτιά.

SV100281

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες πάνω στην επιφάνεια της κάθε πίτας.

SV100285

Τηγανίζουμε τις πίτες μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι
να πάρουν χρώμα σε διάφορα σημεία χωρίς να καλοψηθούν.

SV100290

SV100291

Τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων όσο είναι ακόμη ζεστές,
για να διατηρηθούν νωπές.
΄Οσες δεν χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη.

SV100295

Η συνταγή είναι της κυρίας Αλεξιάδου.

4 σχόλια:

  1. Φανταστικές οι πίτες, να τις δοκιμάσετε, ευχαριστούμε Αλεξάνδρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντικαθιστωντας την μια κουπα αλεύρι με καλαμποκαλευρο,και το νερό με γάλα,γίνονται πραγματικά απιστευτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερη συνταγη μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...