Όταν ο πλάστης έχει κέφια…
φτιάχνει πίτες για σουβλάκι!!!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4 κουταλάκια ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι
1 κούπα(200γρ.) χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό περιβάλλον σκεπασμένο
να φουσκώσει.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε
με τον πλάστη σε φυλλαράκια με διάμετρο 20 εκ.
Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα τηγάνι και το βάζουμε
σε δυνατή φωτιά.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες πάνω στην επιφάνεια της κάθε πίτας.
Τηγανίζουμε τις πίτες μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι
να πάρουν χρώμα σε διάφορα σημεία χωρίς να καλοψηθούν.
Τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων όσο είναι ακόμη ζεστές,
για να διατηρηθούν νωπές.
΄Οσες δεν χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι της κυρίας Αλεξιάδου.
φτιάχνει πίτες για σουβλάκι!!!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4 κουταλάκια ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι
1 κούπα(200γρ.) χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό περιβάλλον σκεπασμένο
να φουσκώσει.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε
με τον πλάστη σε φυλλαράκια με διάμετρο 20 εκ.
Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα τηγάνι και το βάζουμε
σε δυνατή φωτιά.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες πάνω στην επιφάνεια της κάθε πίτας.
Τηγανίζουμε τις πίτες μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι
να πάρουν χρώμα σε διάφορα σημεία χωρίς να καλοψηθούν.
Τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων όσο είναι ακόμη ζεστές,
για να διατηρηθούν νωπές.
΄Οσες δεν χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι της κυρίας Αλεξιάδου.
Φανταστικές οι πίτες, να τις δοκιμάσετε, ευχαριστούμε Αλεξάνδρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντικαθιστωντας την μια κουπα αλεύρι με καλαμποκαλευρο,και το νερό με γάλα,γίνονται πραγματικά απιστευτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερη συνταγη μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφή