Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μηλόπιτα τριφτή

Λίγο πριν πούμε αντίο στο χειμώνα για
φέτος,ας φτιάξουμε άλλη μια μηλόπιτα!


Συνταγές..30

Υλικά
για τη γέμιση
1 1/2 κιλό μήλα
1 ποτήρι του νερού (μικρό) ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. κανέλα

για τη ζύμη
1 κρόκο αβγού
1 ΒΙΤΑΜ 250 γρ.
1 1/2 ποτήρι του νερού (μικρό) ζάχαρη
1 baking powder
1 βανίλια
αλεύρι όσο πάρει,για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να τρίβεται (περίπου 4 κούπες)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα περνάμε από τον
τρίφτη,στη χοντρή μεριά.
Αφού τα τρίψουμε,ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την κανέλα.

DSCN6169

Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τη ζύμη.
Ζυμώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.Κατόπιν προσθέτουμε
τον κρόκο,το μπέικιν και τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι,έως ότου πάρουμε
τη ζύμη που προαναφέραμε.

DSCN6166 

DSCN6168

DSCN6170

Αφού είναι έτοιμη,παίρνουμε το ταψί που έχει η κουζίνα και τρίβουμε
τη μισή ζύμη με τις παλάμες μας μέχρι να κάνουμε μια στρώση (αν έχει
μερικά κενά δε μας πειράζει).

DSCN6171

Έπειτα στρώνουμε τη γέμιση με τα μήλα σε όλη την επιφάνεια

DSCN6172

και από πάνω τελειώνουμε τρίβοντας την υπόλοιπη ζύμη.

DSCN6173

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή
ώρα περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε,πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
και κανέλα.

DSCN6219

Συνταγή από τη φίλη μου Βούλα.

13 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμη και εύκολη!!! Ευχαριστούμε!!! Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Αλεξάνδρα!! Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εννοείς ένα φακελάκι ή ένα κ.γ baking powder.

    Ευχαριστώ!

    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αννα.

      Η συνταγή θέλει 1 φάκελο baking powder (20γρ.)

      Καλό απόγευμα:)
      Α.

      Διαγραφή
  3. Την έφτιαξα! Εξαιρετική! Τα τρίμματα είναι σαν μπισκότο στη γεύση που δένουν τέλεια με το μήλο και την κανέλα!

    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητη Αλεξανδρα,

    Ηθελα απο καιρο να σου γραψω κ να πω το απλο αλλα σημαντικο.. συγχαρητηρια για ολες τις συνταγες σου, τις εικονες, ολα!! Με μερακι κ αγαπη φτιαγμενα!
    Ειχα στεναχωρηθει οταν σε εχασα κ μετα ποσο χαρηκα που σε ξαναβρηκα!
    Ανυπομονω καθε μερα να δω τι καινουριο θα δω στο site σου!
    Εχει σημασια ν'αναγνωριζεται η αξια μας!!
    Κ βεβαιως το συγχαρητηρια δεν ειναι μονο γία ο,τι βλεπω στο ιντερνετ αλλα κ για ο,τι εχω δοκιμασει στην κουζινα μου!

    Με εκτιμηση

    Εβιτα

    ps Θα ηθελα να δοκιμασω κ την πιο πανω μηλοπιτα σου..υστερα απο την αμερικανικη κ τα διαφορα μηλο-κεικς σου :-)
    Προκειμενου να την κανω νηστισιμη, μπορω ν'αποφυγω τον κροκο? Ή με τι αλλο θα μπορουσα να τον αντικαταστησω?
    Σ'ευχαριστω προκαταβολικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Εβίτα.

      Μετά από όλα αυτά που μου γράφεις δεν μπορώ παρα να απαντήσω κάπως έτσι:

      http://www.magyreuontas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_20.html

      Χίλια ευχαριστώ!!
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  5. Πάρα πολύ ωραία μηλόπιτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια!!!Συγχαρητήρια!Μόλις την έφτιαξα,πανεύκολη και νοστιμότατη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα λέω να τη φτιάξω. Θα σας γράψω εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανυπομονώ να έρθει το πρωινό της Κυριακής.... Μηλοπιτα και ζεστό καφεδάκι!!!!!! <3 (προς το παρόν συνεχίζουμε ακάθεκτα την βρώμη μας μέσα στην εβδομάδα) :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανυπομονώ να έρθει το πρωινό της Κυριακής.... Μηλοπιτα και ζεστό καφεδάκι!!!!!! <3 (προς το παρόν συνεχίζουμε ακάθεκτα την βρώμη μας μέσα στην εβδομάδα) :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημερα φτιαξαμε αυτη τη θαυμασια μηλοπιτα και γλειφαμε τα δακτυλα μας . θερμά συνχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σας! Θα ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να βαλω βουτυρο αλτις σοφτ ή ακομα αν γινεται αντι βουτυρο να βαλω λαδι κ σε τι δοσολογια? Σας ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...