Τώρα που το μπρόκολο είναι στον καιρό του
ευκαιρία να το καταναλώσουμε με κάθε τρόπο!
Πόσο μάλλον όταν ο τρόπος αυτός είναι
τόσο μα τόσο νόστιμος!!!
Υλικά
500 γρ. μπρόκολο
4 κούπες μπεσαμέλ
για την μπεσαμέλ
4 κούπες γάλα ζεστό
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κούπα διάφορα τυριά(καπνιστό,γραβιέρα ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο προσέχοντας να μην το λιώσουμε.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει,το χωρίζουμε σε
μικρά κομμάτια(προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε τις φουντίτσες
που είναι πιο τρυφερές).
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας.Βάζουμε στην κατσαρόλα το
βούτυρο με το αλεύρι να σοταριστούν και ρίχνουμε με μιας το ζεστό γάλα.
Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα μας σβήνουμε τη φωτιά και την
κατεβάζουμε από το μάτι.
Ρίχνουμε τα τυριά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιήσουμε.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε και το βάζουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα,
μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ζεστό και κρύο πεντανόστιμο.
ευκαιρία να το καταναλώσουμε με κάθε τρόπο!
Πόσο μάλλον όταν ο τρόπος αυτός είναι
τόσο μα τόσο νόστιμος!!!
Υλικά
500 γρ. μπρόκολο
4 κούπες μπεσαμέλ
για την μπεσαμέλ
4 κούπες γάλα ζεστό
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κούπα διάφορα τυριά(καπνιστό,γραβιέρα ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο προσέχοντας να μην το λιώσουμε.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει,το χωρίζουμε σε
μικρά κομμάτια(προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε τις φουντίτσες
που είναι πιο τρυφερές).
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας.Βάζουμε στην κατσαρόλα το
βούτυρο με το αλεύρι να σοταριστούν και ρίχνουμε με μιας το ζεστό γάλα.
Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα μας σβήνουμε τη φωτιά και την
κατεβάζουμε από το μάτι.
Ρίχνουμε τα τυριά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιήσουμε.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε και το βάζουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα,
μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ζεστό και κρύο πεντανόστιμο.
Πολύ νόστιμο φαγάκι Αλέκα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αρκετό μοσχοκάρυδο και τυράκι!!
Ευχαριστώ!!
=)
Πάρα πολύ νόστιμο!!! Η πεθερά μου ζήτησε τη συνταγή=Επιτυχία!!!! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ-ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφή