Ένα κέικ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!
Με υπέροχη γεύση αμυγδάλου και ελαφρά σιροπιασμένο
θα γίνει το must του καφέ σας !!!!!!
Υλικά
200 γρ. βούτυρο ή σπορέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα
για το σιρόπι
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ.χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ,εκτός από τα αμύγδαλα,
στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα
στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα και
ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει
ο βρασμός)
Σιροπιάζουμε το κέικ μόλις βγει από το φούρνο με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.Αν θέλουμε,το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
ΣΗΜ:Μην αρκεστείτε στο να βάλετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο σιρόπι.
Βάλτε και τις 2 κουταλιές σούπας (προσέχουμε βέβαια πάντα να πάρουμε
μόνο το πορτοκαλί μέρος της και όχι το άσπρο που είναι πικρό).
Είναι υπέροχο καθώς θα καραμελώσει βράζοντας μαζί με το σιρόπι!
Να πούμε επίσης ότι το κέικ δεν είναι σιροπιαστό αλλά ελαφρώς “βρεγμένο”
γύρω γύρω.Αν θέλετε,διπλασιάστε τη δόση για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Αντικαταστήστε στα κέικ τη μαργαρίνη με σπορέλαιο και θα δείτε ότι το
αποτέλεσμα που θα πάρετε θα είναι ακόμη πιο αφράτο και “φίνο”
(συμβουλή της πολύ καλής φίλης Χρύσας που δοκίμασα και προτείνω
πλέον ανεπιφύλακτα).
Συνταγή από τη φίλη μου Ειρήνη.
Με υπέροχη γεύση αμυγδάλου και ελαφρά σιροπιασμένο
θα γίνει το must του καφέ σας !!!!!!
Υλικά
200 γρ. βούτυρο ή σπορέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα
για το σιρόπι
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ.χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ,εκτός από τα αμύγδαλα,
στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα
στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα και
ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει
ο βρασμός)
Σιροπιάζουμε το κέικ μόλις βγει από το φούρνο με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.Αν θέλουμε,το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
ΣΗΜ:Μην αρκεστείτε στο να βάλετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο σιρόπι.
Βάλτε και τις 2 κουταλιές σούπας (προσέχουμε βέβαια πάντα να πάρουμε
μόνο το πορτοκαλί μέρος της και όχι το άσπρο που είναι πικρό).
Είναι υπέροχο καθώς θα καραμελώσει βράζοντας μαζί με το σιρόπι!
Να πούμε επίσης ότι το κέικ δεν είναι σιροπιαστό αλλά ελαφρώς “βρεγμένο”
γύρω γύρω.Αν θέλετε,διπλασιάστε τη δόση για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Αντικαταστήστε στα κέικ τη μαργαρίνη με σπορέλαιο και θα δείτε ότι το
αποτέλεσμα που θα πάρετε θα είναι ακόμη πιο αφράτο και “φίνο”
(συμβουλή της πολύ καλής φίλης Χρύσας που δοκίμασα και προτείνω
πλέον ανεπιφύλακτα).
Συνταγή από τη φίλη μου Ειρήνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου