Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στριφτή τυρόπιτα!

Στριφτή ναι,στριμμένη όχι.
Μία πολύ νόστιμη πίτα,που αξίζει να τη δοκιμάσετε!


 
SV109995

Yλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
5 αβγά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
500 γρ.κατσικίσιο τυρί
200 γρ. μανούρι
300 γρ. κίτρινα τυριά αλάτι αν χρειαστεί

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ.

SV109974

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα σε άλλο μπολ.

SV109976

Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε και το μπέικιν.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε και αλάτι.

SV109977 

Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο και βουτυρώνουμε καλά. 

SV109985

Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο και τοποθετούμε μια
λωρίδα γέμισης στη βάση των φύλλων.

SV109987

Τυλίγουμε σε ρολό.

SV109988

SV109989 

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί και τοποθετούμε
το ρολό κυκλικά στο ταψί. 

SV109983

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας και τα άλλα ρολά.
Τοποθετούμε στο ταψί πηγαίνοντας συνεχώς προς το κέντρο
σαν σαλιγκάρι.

SV109991  

Αλείφουμε την πίτα με το υπόλοιπο βούτυρο.

SV109992 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρις ότου να ροδίσει πολύ καλά! 

SV109994
Βγάζουμε από το φούρνο. 
Αφήνουμε την πίτα μας ξεσκέπαστη,για να μην μαλακώσει
το φύλλο και να μείνει κριτσανιστό!

SV109996

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...