Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αλμυρά κουλουράκια με σουσάμι

Νόστιμη παρέα για τον καφέ!!!
Συνταγές..12
Υλικά
125 γρ. βούτυρο μαλακό
53 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. ξίδι
1/3 κούπας γιαούρτι
1 κρόκο αβγού
1/2 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη

1 ασπράδι για το άλειμμα
σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά να
ενωθούν.

DSCN7028

DSCN7029

Προσθέτουμε το αλάτι και τη σόδα.Ανακατεύουμε.
Τέλος,ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.

DSCN7030

DSCN7033
Φτιάχνουμε κορδόνια και τα κλείνουμε σε κύκλους.

DSCN7034

Τα βουτάμε στο ασπράδι από τη μία μεριά και μετά τα περνάμε από το σουσάμι.

DSCN7035

DSCN7036

Αραδιάζουμε σε ταψί.

DSCN7037

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
DSCN7114

1 σχόλιο:

  1. Πολυ τρυφερη ζυμη,πολυ τριφτα και επισης νοστιμοτατα!! Εγω εβαλα βουτυρο αγελαδος,μου βγηκαν 22 κουλουρακια,και προσθεσα μεσα στη ζυμη και φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι+carraway seeds!Τα εψησα 25 λεπτα ,επειτα αλλα 8 λεπτα στους 165 βαθμους!!
    Να σαι καλα Αλεκακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...