Ελλάδος γεύσεις!!!
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 κουτάκι (330 ml)μπίρα
2 κούπες αλεύρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε 24 ώρες τον μπακαλιάρο,αφού αφαιρέσουμε
το δέρμα και τον κόψουμε σε κομμάτια.
Αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του ξαρμυρίσματος.
Βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον σφίγγουμε με
τα χέρια μας να στραγγίσουν καλά όλα τα υγρά που τυχόν κρατάει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις 2 κούπες αλεύρι,το ανάλογο αλάτι και
όση μπίρα χρειαστεί(σχεδόν όλο το κουτί).Ανακατεύουμε καλά
τα υλικά,μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς χυλός.
Για να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο,ζεσταίνουμε μπόλικο
ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφού περάσουμε πρώτα τα κομμάτια
από αλεύρι,τα βουτάμε μέσα στο χυλό και τα τηγανίζουμε στο
καυτό λάδι,μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα έτοιμα κομμάτια σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας,
για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με σκορδαλιά.
για τη σκορδαλιά
Υλικά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας ξίδι
αλάτι
2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί,μόνο την ψίχα,μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη πάρα πολύ καλά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο blender το ελαιόλαδο,το σκόρδο,το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ξίδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μουλιασμένο και καλά στυμμένο ψωμί.
Χτυπάμε,ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό,ρίχνουμε λίγο
ακόμη λάδι και ξίδι.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν τα υλικά.
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 κουτάκι (330 ml)μπίρα
2 κούπες αλεύρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε 24 ώρες τον μπακαλιάρο,αφού αφαιρέσουμε
το δέρμα και τον κόψουμε σε κομμάτια.
Αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του ξαρμυρίσματος.
Βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον σφίγγουμε με
τα χέρια μας να στραγγίσουν καλά όλα τα υγρά που τυχόν κρατάει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις 2 κούπες αλεύρι,το ανάλογο αλάτι και
όση μπίρα χρειαστεί(σχεδόν όλο το κουτί).Ανακατεύουμε καλά
τα υλικά,μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς χυλός.
Για να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο,ζεσταίνουμε μπόλικο
ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφού περάσουμε πρώτα τα κομμάτια
από αλεύρι,τα βουτάμε μέσα στο χυλό και τα τηγανίζουμε στο
καυτό λάδι,μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα έτοιμα κομμάτια σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας,
για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με σκορδαλιά.
για τη σκορδαλιά
Υλικά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας ξίδι
αλάτι
2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί,μόνο την ψίχα,μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη πάρα πολύ καλά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο blender το ελαιόλαδο,το σκόρδο,το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ξίδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μουλιασμένο και καλά στυμμένο ψωμί.
Χτυπάμε,ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό,ρίχνουμε λίγο
ακόμη λάδι και ξίδι.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν τα υλικά.
poli wraia i sintagi me ton mpakaliaro skordalia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή