Να και μια πανακότα χωρίς ίχνος
κρέμας γάλακτος!!!
Υλικά
500ml. ξινόγαλα
1/2 κούπας ζάχαρη
6 κ.σ. γάλα ζεστό (όχι καυτό)
7 γρ.ζελατίνη σκόνη
για τη σάλτσα μάνγκο
1 ώριμο μάνγκο
1 λεμόνι (το χυμό του)
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ξινόγαλα και
τη ζάχαρη να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη
(όχι να βράσουν).
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε
να φουσκώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης στο ζεστό
ξινόγαλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να
ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Παίρνουμε το μάνγκο το πλένουμε και το καθαρίζουμε.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια αφαιρώντας το κουκούτσι.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα
και τα βράζουμε για 10 λεπτά,μέχρι να λιώσει η
ζάχαρη και να δέσει η σάλτσα.
|
Βάζουμε τη σάλτσα πάνω στην πανακότα και σερβίρουμε.
Αν δε σας αρέσει η υπόξινη γεύση του μάνγκο αντικαταστήστε τη σάλτσα
με άλλη της αρεσκείας σας.
Το γλυκό εξακολουθεί να είναι το ίδιο υπέροχο.
Πηγή:cook book
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου