Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Eλαφριά πανακότα με σάλτσα Μάνγκο


Να και μια πανακότα χωρίς ίχνος
κρέμας
γάλακτος!!!
SV103819 

Υλικά
500ml. ξινόγαλα
1/2 κούπας ζάχαρη
6 κ.σ. γάλα ζεστό (όχι καυτό)
7 γρ.ζελατίνη σκόνη

για τη σάλτσα μάνγκο
1 ώριμο μάνγκο
1 λεμόνι (το χυμό του)
2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ξινόγαλα και
τη ζάχαρη να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη
(όχι να βράσουν). 

SV103789  

Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε  
να φουσκώσει.

SV103790

Προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης στο ζεστό
ξινόγαλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να
ενωθούν τα υλικά.

SV103791

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

SV103792

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. 
Παίρνουμε το μάνγκο το πλένουμε και το καθαρίζουμε.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια αφαιρώντας το κουκούτσι.
 
SV103794

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα
και τα βράζουμε για 10 λεπτά,μέχρι να λιώσει η
ζάχαρη και να δέσει η σάλτσα.

SV103795 |

SV103798 

Βάζουμε τη σάλτσα πάνω στην πανακότα και σερβίρουμε.

SV103817

Αν δε σας αρέσει η υπόξινη γεύση του μάνγκο αντικαταστήστε τη σάλτσα
με άλλη της αρεσκείας σας.
Το γλυκό εξακολουθεί να είναι το ίδιο υπέροχο.

SV103827

Πηγή:cook book

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...