Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Φακές “a la διαφορετικές”

Δε μιλάμε για ένα απλό “πινάκιο φακής”!

DSC_0015

Υλικά
300 γρ. φακές
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κον κασέ ή 2 μεγάλες ντομάτες στο multi
1 μεγάλο καρότο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
2 φύλλα δάφνης σπασμένα στη μέση
1 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό για μισή ώρα περίπου μέχρι να αρχίσουν να
κολλάνε στα τοιχώματα της κατσαρόλας.

DSC_0002

DSC_0007

Στη συνέχεια τις αδειάζουμε σε μια λεκάνη και κρατάμε λίγο από το νερό
που έβρασαν.

DSC_0016


DSC_0017
    
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε το λάδι,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο,
το καρότο,το μαϊντανό και την ντομάτα.Αλατίζουμε.

DSC_0008

Ψήνουμε μέχρι να γίνουν μια ωραία σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις φακές με
το νερό τους.

DSC_0015


DSC_0018


DSC_0019

Αφού δέσουν όλα τα υλικά,ρίχνουμε 2 φύλλα δάφνης και λίγο πριν τις
κατεβάσουμε προσθέτουμε το ξίδι.

DSC_0025 

Σερβίρουμε!

DSC_0001

Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα λαχανικών,παστά,τουρσί,ελιές κ.ά.
Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!!!

DSC_0057

Συνταγή της φίλης μου Μαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...