Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το πιο αφράτο κέικ με μήλα

ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!!

DSC_0003

Υλικά
4 αβγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 1/2 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 baking powder (20 γρ.ή 2 κ.σ.)
1 κ.σ. κανέλα
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και την κανέλα.Αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0038

Χτυπάμε σε άλλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη.

DSC_0039

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.

DSC_0040

Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη.

DSC_0041

Τέλος,προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να καλυφθούν
με το μείγμα.

DSC_0042

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x26 εκ. και στρώνουμε
όμορφα την επιφάνεια.

DSC_0043

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 40-45 λεπτά.

DSC_0004

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια,σκέτο ή
πασπαλισμένο με άχνη.Ταιριάζει φανταστικά και με σαντιγί!!!

DSC_0029

ΣΗΜ:Το μείγμα του κέικ θα σας φανεί αρκετά σφιχτό,όμως έτσι πρέπει να είναι.

DSC_0001

6 σχόλια:

  1. τέλειο!μείωσα τη ζάχαρη και πρόσθεσα σταφίδες και καρύδια!
    Αφροδίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιοι δε βαζουν μυαλο Αλεξανδρα μου!
    Χειμωνα-καλοκαιρι, ο κοσμος λες κ πρεπει να γυρναει γυρω απο τα μηλα..
    Τα παραμελησα, ομολογω, για καποιο διαστημα με τη μαρμελαδα φραουλα, τα παγωτα σου (αλλο τεραστιο κεφαλαιο αυτο), το κεικ με τα κερασια σου..αλλα χθες δεν αντεξα κ εφτιαξα το συγκεκριμενο! Μια υπεροχη χειμωνιατικη μυρωδια κ μελαγχολια μου ηρθε!! Κ τοσοοοοο αφρατο!! Να θες να χωσεις το δαχτυλακι μεσα!!
    Να εισαι καλα για την τοσο υπεροχη συνταγη!
    Σε φιλω πολυ!!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΕΙΚ!!! ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!! ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορώ να βάλω ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλες τις συνταγες μπορούμε αντι για σπορελαιο να αντικαταστήσουμε με ιση ποσοτητα από ελαιόλαδο αρκει αυτό να είναι ελαφρυ για να μην αφηνει εντονη επιγευση όταν καταναλώνουμε το γλυκό!!!
      Καλή επιτυχία
      Α.

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα
    Το εκανα το κεικ και ηταν πραγματικα εξαιρετικο!!!Αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν θα μπορουσα να βαλω αλευρι ολικης αλεσης και καστανη ζαχαρη την επομενη φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...