Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Panacotta με γεύση καφέ

Πλούσιο άρωμα καφέ σε κάθε δαγκωματιά!
Μια Panacotta…….μμμμμμμμ όνειρο!!!

SV108622

Υλικά
400 γρ.γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
11/2 φακελάκι ζελατίνη σκόνη ή 8 φύλλα
400 γρ.κρέμα γάλακτος(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light χωρίς κανένα πρόβλημα)
2 κ.σ.καφέ στιγμής

για τη σάλτσα κεράσι
2 κ.σ.καλή μαρμελάδα κεράσι
200 ml.κρέμα γάλακτος(η κρέμα πρέπει να έχει 35% λιπαρά,όχι light)


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη.

SV108548

Μουσκεύουμε τη ζελατίνη με 2 κουταλιές σούπας νερό,να φουσκώσει
.Προσθέτουμε τη ζελατίνη μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε,
να διαλυθεί καλά(εάν χρησιμοποιήσετε φύλλα,βάλτε τα σε ένα μπολ
με κρύο νερό,αφήστε τα να μαλακώσουν,στραγγίστε τα και προσθέστε τα στο γάλα).

SV108550

Προσθέστε τον καφέ.Ανακατέψτε καλά να διαλυθεί.

SV108554

Όταν η θερμοκρασία του μείγματος κατέβει λίγο,προσθέστε την
κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάστε σε φόρμα της επιλογής σας.

SV108555

για τη σάλτσα κεράσι
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ τη μαρμελάδα κεράσι με την
κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την πανακότα μας.

SV108604

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...