Αν δοκιμάσετε αυτό το μιλφέιγ,να είστε
σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ξαναγοράσετε!
σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ξαναγοράσετε!
Υλικά
για την κρέμα Patisserie:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
50 γρ. νισεστέ
50 γρ. αλεύρι
240 γρ. ζάχαρη
9-10 κροκάδια (ανάλογα με το μέγεθος των αβγών)
2 βανίλιες
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Σε μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα των αβγών το αλεύρι και το νισεστέ και
ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας στο μείγμα των αβγών,
ανακατεύοντάς το για να ζεσταθεί.
Αδειάζουμε το ζεσταμένο μείγμα των αβγών στο υπόλοιπο γάλα που
βρίσκεται στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.
Σκεπάζουμε την κρέμα πατισερί με πλαστική μεμβράνη,ώστε να ακουμπάει
επάνω στην επιφάνειά της.Έτσι την προφυλάσσουμε για να μην πιάσει κρούστα.
Αφού κρυώσει καλά τη βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενώνουμε προσκετικά
με την κρύα κρέμα.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη!Τη βάζουμε στο ψυγείο να σφύξει καλά,μέχρι
να ετοιμάσουμε το φύλλο.
για το φύλλο:
3 φύλλα σφολιάτας
ζάχαρη (κρυσταλλική) για το πασπάλισμα των φύλλων
νερό για το βρέξιμο των φύλλων
600 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 6 κουταλιές άχνη σε σαντιγί
αμιγδαλάκι φιλε,καβουρδισμένο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο έχοντας μπροστά μας τη μεγαλύτερη πλευρά του.
Το χωρίζουμε σε 3 ίσα κομμάτια και σε ένα μικρότερο κομμάτι φάρδους 2 δακτύλων (φωτ.3).
Βάζουμε τις λωρίδες σε ταψί.
Τις τρυπάμε καλά με πιρούνι,για να μη φουσκώσουν.
Τις αλοίφουμε με τη βοήθεια ένος πινέλου με νερό.
Πασπαλίζουμε αρκετή ζάχαρη (κρυσταλλική) επάνω στην κάθε λωρίδα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει.
Όταν κρυώσει καλά συναρμολογούμε το μιλφέιγ.
Παίρνουμε από το ψυγείο την κρέμα,βάζουμε σε κορνέ και βγάζουμε μπόλικη
επάνω στην κάθε λωρίδα.
Έτσι έχουμε σφολιάτα-κρέμα-σφολιάτα-κρέμα και τέλος πάλι σφολιάτα.
Πάνω από το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας απλώνουμε το 1/3 της σαντιγίς.
Θριμματίζουμε τη στενή λωρίδα φάρδους 2 δακτύλων που έχουμε ψήσει και
πασπαλίζουμε πάνω στη σαντιγί.
Προσθέτουμε το αμυγδαλάκι φιλέ.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ:Εγώ δεν ψήνω και τα 3 φύλλα σφολιάτας μαζί!
Εκτός εάν υπάρχει λόγος(περιμένουμε κόσμο,έχουμε τραπέζι κτλ.).
Εκτός εάν υπάρχει λόγος(περιμένουμε κόσμο,έχουμε τραπέζι κτλ.).
Ψήνω 1 κάθε μέρα.Έτσι για 3 μέρες έχω φρεσκότατο,τραγανό μιλφέιγ.
Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της διαδικασίας παρασκευής σε μεγένθυση
κάνοντας κλικ πάνω τους!!
κάνοντας κλικ πάνω τους!!
τελεια επεξεργασια!
ΑπάντησηΔιαγραφή