Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κουλουράκια βανίλιας 2

Κλασικά και αγαπημένα!!!

SV104468 

Yλικά
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες νισεστέ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αβγό
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε
μέχρι να ενωθούν .

SV104454

Δεν παιδεύουμε πολύ τη ζύμη μας,για να είναι τα
κουλουράκια αφράτα.

SV104455

Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδόνια και της δίνουμε ό,τι
σχήμα θέλουμε.

SV104456

Μπορούμε να βγάλουμε κουλουράκια και με το κορνέ μας.
Αραδιάζουμε σε ταψί.

SV104458

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200
βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
ελαφρά οι άκρες.

SV101034

gl 

ΣΗΜ:Δώστε στα μπισκότα σας διάφορα σχήματα,βουτήξτε τα σε
σοκολάτα και ξηρούς καρπούς και απολαύστε τα!


SV104480

2 σχόλια:

  1. Από τα πιο ωραία κουλουρακια που έχω δοκοιμάσει ποτέ
    Λία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν αρκετό το βούτυρο για να "ρουφήξει" τα στερεά υλικά... Όμως, έβαλα 1 φλ. σπορέλαιο και πέτυχε... Τα έκανα στρογγυλά, άπλωσαν πολύ, να ξέρετε, και όταν κρύωσαν καλά, βούτηξα το μισό μέρος σε κουβερτούρα λιωμένη... Υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...