Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μοναδικές πατατούλες λεμονάτες !!!

Δοκιμάστε τις….
Δε θα πιστεύετε πόσο νόστιμες είναι….

SV104421

Υλικά
900 γρ. πατάτες
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους
μαϊντανό
πάπρικα
αλάτι,πιπέρι
χοντρό αλάτι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες όπως
συνηθίζουμε και τις βάζουμε σε ταψί.
Προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και το ξύσμα.

SV104408

Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα και ρίχνουμε το λάδι,
τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι.

SV104409

Προσθέτουμε το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με χοντρό
αλάτι,για να γίνουν οι πατάτες μας κριτσανιστές.

SV104410

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά να πάνε παντού.

SV104412

Τέλος.πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα.

SV104414

Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί,μέχρι να γίνουν οι πατατούλες μας όσο τραγανές τις θέλουμε,περίπου 1 ώρα και 15-20 λεπτά.Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μια ώρα και αφαιρούμε μετά για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

SV104435

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...