Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πανακότα με Νουτέλα

Δεν υπάρχει!!! 


SV104406 

Υλικά
1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κούπα Νουτέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπας (360 ml) κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 κούπα (240 ml) γάλα

για το σερβίρισμα
σιρόπι ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη ζελατίνη με 3 κ.σ. νερό.

SV104346

Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη Νουτέλα με το αλάτι
και αφήνουμε στην άκρη.

SV104347 

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα μαζί με τις
βανίλιες(προσοχή δεν τα βράζουμε).

SV104348

Ρίχνουμε τη ζελατίνη στη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε
καλά να διαλυθεί.

SV104349

Αδειάζουμε στο σκεύος με τη Νουτέλα το 1/3 από το
μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε να σχηματιστεί
μια απαλή πάστα.

SV104350

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας
και ανακατεύουμε καλά.Είναι καλύτερα για το ανακάτεμα
να χρησιμοποιήσουμε αβγοδάρτη.

SV104351

Τέλος,συμπληρώνουμε στο μείγμα μας το γάλα και
ανακατεύουμε και πάλι. 

SV104353 

Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μια λεπτή γάζα και
αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος,για να μην έχει
κατακάθια.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτήρια
ή ακόμη και σε φόρμα της αρεσκείας μας και
φυλάσσουμε στο ψυγείο,μέχρι να σταθεροποιηθεί.

SV104356

Προτιμάμε σκεύη σιλικόνης,για να ξεφορμάρουμε ευκολότερα
το γλυκό.
Αν δεν έχουμε,βυθίζουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε,
για λίγο σε ζεστό νερό και ξεκαλουπώνουμε.

SV104397

Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε το γλυκό σε όμορφα
φλιτζάνια και το σερβίρουμε χωρίς να ξεφορμάρουμε.

SV104389

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...