Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τάρτα με κεράσια ή φράουλες

Εδώ ζαχαροπλαστείο!!!
DSCN8885

Υλικά4 περίπου κούπες φρούτα:
κεράσια χωρίς κουκούτσι,ολόκληρα
ή φράουλες ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες

για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

για το παντεσπάνι
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι

για την κρέμα
1 δόση κρέμας κάστερ πάουντερ φτιαγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

για το τζελ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1-2 βανίλιες


Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε
για 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).
Αφήνουμε να κρυώσει.

DSCN8867

Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και χτυπάμε
4 λεπτά με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.

DSCN8863

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά περίπου.

DSCN8864

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες.

 DSCN8865

Με ένα κομμάτι βούτυρο που το τρυπάμε με ένα πιρούνι
περνάμε απαλά την επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει
κρούστα και για να νοστιμίσει.
Αν θέλουμε,παραλείπουμε αυτό το στάδιο και απλά καλύπτουμε την
κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της.
Αφήνουμε να κρυώσει.

 DSCN8868

Ετοιμάζουμε το τζελ κάλυψης των φρούτων.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό σκεύος και βράζουμε το μείγμα
μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε και το τζελ να κρυώσει.

  DSCN8871

Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι και έχει κρυώσει καλά,το
σιροπιάζουμε με το επίσης κρύο σιρόπι.

DSCN8872

Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.Στη συνέχεια

DSCN8873

αδειάζουμε επάνω την κρύα κρέμα.

DSCN8874

DSCN8877

Απλώνουμε επάνω στην κρέμα τα φρούτα που έχουμε επιλέξει.

DSCN8878

Καλύπτουμε με το τζελ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για
αρκετές ώρες να κρυώσει πολύ καλά!

DSCN8879

Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγούμενη και να το
κόψουμε την επόμενη.

DSCN8908
ΣΗΜ:Το γλυκό γίνεται πολύ καλύτερο αν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε
είναι νόστιμα.
Γι’ αυτό προσπαθούμε να διαλέξουμε ό,τι καλύτερο.

DSCN8893

Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό και σε ταψάκι αντί για ταρτιέρα και
βέβαια όταν τα κεράσια ή οι φράουλες δεν είναι της εποχής,μπορούμε να
βάλουμε φρούτα ή ποικιλία φρούτων από κομπόστα.

DSCN8913

3 σχόλια:

  1. τι να πω...τελεια και τοσο δροσερη!!! Βαρεθηκες να το ακους αλλα για μια ακομη φορα θα σου το ξαναπω Μπραβο σου κοριτσαρα μου!!
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για τις υπεροχες και ομολογουμενως επιτυχημενες στην πραξη συνταγες.Aλεξανδρα,πρεσβευεις αριστα τον ορισμο,γευστικη πανδαισια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ,ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...