Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αρακάς με αγκινάρες και κοτόπουλο

Μπουκιά και συχώριο!!!
DSCN9067

Υλικά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κοπανάκια κοτόπουλου ή αντίστοιχη ποσότητα από άλλο μέρος (φτερούγες κ.λπ.)
500 γρ. αρακά καθαρισμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
6-7 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
άνηθο
χυμό από 1-11/2 λεμόνι
αλάτι,πιπέρι
λίγο ζεστό νερό

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά από τη μία
μεριά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα γυρίζουμε από την άλλη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι.Σοτάρουμε για λίγο να γυαλίσει.

DSCN9056

Προσθέτουμε τον αρακά και νερό,να τον μισοσκεπάζει.

DSCN9057

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς
και να μείνει με λίγο ζουμάκι.

DSCN9058

Περίπου 15 με 20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό μας,
προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες,τον άνηθο,
αλάτι και πιπέρι.

DSCN9059

Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά,προσθέτουμε και
το χυμό από το λεμόνι.

DSCN9060

ΣΗΜ:Όση ώρα μαγειρεύουμε το φαγητό δεν ανακατεύουμε με κουτάλι,απλά
κουνάμε την κατσαρόλα.

DSCN9074

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...