Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Βanana Βread

Συνταγές για κέικ μπανάνας πολλές,
σαν αυτήν όμως δεν είναι πραγματικά καμία!!!
Όποιος τη δοκιμάσει, θα καταλάβει
πολύ καλά τι εννοώ……


SV100042

Υλικά
1 κούπα (115 γρ.) καρύδια (προαιρετικά)
1 3/4 κούπας (230 γρ.) αλεύρι
3/4 κούπας (150 γρ.) ζάχαρη
1κ.γ. baking powder
1/4 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κ. γ. κανέλα
3 ώριμες μπανάνες
2 μεγάλα αβγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπας (113 γρ.) βούτυρο λιωμένο και κρύο
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς
Απλώνουμε τα καρύδια σε ταψί και τα βάζουμε για 8-10
λεπτά στο φούρνο.
Όταν τα βγάλουμε,αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα
περνάμε ελαφρά από το μούλτι.

SV100058

Βάζουμε τα 6 αμέσως επόμενα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

SV100022

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πατάμε να λιώσουν.

SV100023

Προσθέτουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο,το απόσταγμα της
βανίλιας και τα χτυπημένα αβγά.Ανακατεύουμε.

SV100024

SV100025

Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα
καρύδια και ανακατεύουμε.

SV100027

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και χωρίς να το πολυπαιδέψουμε
ανακατεύουμε.

SV100028

SV100030

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς περίπου 55-60
λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

SV100031

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

SV100050

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...