Τέλειο
φαγάκι!!!!
Υλικά
800 γρ. χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κόλιαντρο
1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι
για το ντιπ
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και
τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Βάζουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο να σταθεί.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε
λαδωμένο ταψάκι.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά στο φούρνο
ή στη σχάρα.
Για το ντιπ:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.Βάζουμε στο
ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια συνοδεύοντάς τα με
το πολύ νόστιμο και δροσερό ντιπ γιαουρτιού
και τηγανιτές πατάτες.
Οι συνταγές είναι του Ηλία Μαμαλάκη.
Υλικά
800 γρ. χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κόλιαντρο
1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι
για το ντιπ
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και
τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Βάζουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο να σταθεί.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε
λαδωμένο ταψάκι.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά στο φούρνο
ή στη σχάρα.
Για το ντιπ:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.Βάζουμε στο
ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια συνοδεύοντάς τα με
το πολύ νόστιμο και δροσερό ντιπ γιαουρτιού
και τηγανιτές πατάτες.
Οι συνταγές είναι του Ηλία Μαμαλάκη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΨΩΜΑΚΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Καλησπέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΌχι η συνταγή δεν εχει τίποτα σε ψωμάκι!!!
Καλή επιτυχία να τη δοκιμάσεις...
Α.