Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σάλτσα μανιταριών για ζυμαρικά

Έτσι απλά……
DSC_0020 
Υλικά
1/3 κούπας λάδι ή μαργαρίνη
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 κούπας λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα όσο μας αρέσει
350γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.

DSC_0008

Προσθέτουμε τα μανιτάρια  κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
να εξατμιστούν τα υγρά τους.

DSC_0009

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

DSC_0010

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
Ρίχνουμε την κρέμα,αλάτι,πιπέρι και το τριμμένο τυρί.Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι
να αρχίσει να βράζει η κρέμα.

DSC_0011

Αποσύρουμε από τη φωτιά.Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας ως συνήθως.
Μοιράζουμε σε πιάτα,περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρουμε αμέσως!!!

DSC_0014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...