Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πατάτες Ογκρατέν

Τελικά αυτό το πιάτο σου μένει αξέχαστο!!!

DSC_0053

Υλικά
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά
500 γρ. κρέμα γάλακτος light
αλάτι


Εκτέλεση
Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα και το βάζουμε στον πάτο
του σκεύους στο οποίο θα ψήσουμε το φαγητό μας.

SV100260

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι απλώνουμε
το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

SV100261

SV100262

Κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές φέτες.

SV100264

Απλώνουμε μια στρώση στον πάτο του ταψιού. Αλατίζουμε.

SV100265

Σκεπάζουμε τις πατάτες πασπαλίζοντας με τυρί και επαναλαμβάνουμε.

SV100266

Όταν απλώσουμε την τελευταία στρώση πατάτες,ρίχνουμε
την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τα τελευταία τυριά.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και
ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

SV100267

Αν δούμε ότι το φαγητό μας αρπάζει και οι πατάτες δεν έχουν ψηθεί,
καλύπτουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.


DSC_0051

Αφήστε το φαγητό να σταθεί λίγο πριν το σερβίρετε.
Είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για κρέας αλλά και ένα υπέροχο κυρίως
πιάτο αν το συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λαχανικών.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...