Ένα πολύ ελαφρύ
φαγάκι…πεντανόστιμο!!!
Υλικά
για τους κεφτέδες
500 γρ. κοτόπουλο (στήθος και μπούτι αλεσμένα σε κιμά)
1 φλιτζάνι τσαγιού ξερό κρεμμύδι
μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 αβγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι λευκό
1/3 κούπας φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
για τη σάλτσα ντομάτας
1 ντοματάκι κον κασέ (ή κονσέρβα με ολόκληρα ντοματάκια και
το χυμό τους περασμένα ελαφρά από το μούλτι)
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τους
κεφτέδες σε μπολ.
Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι ,πλάθουμε κεφτεδάκια
μικρά και τα αραδιάζουμε μέσα.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς για 10-15 λεπτά(στη μέση του ψησίματος τα
γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Στο ζεστό λάδι σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 1 κούπα νερό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια και
μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν με μια πηχτή σαλτσούλα.
Σερβίρουμε με πιλαφάκι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει όπως ξέρουμε.
ΤΙΡ
Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και με ζυμαρικά τα οποία τα βράζουμε κατά τα γνωστά.Τα σουρώνουμε,όμως,από το νερό που έβρασαν 3 λεπτά
πιο νωρίς και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια,ώστε να απορροφήσουν και να ολοκληρώσουν το ψήσιμο τους μέσα στη σάλτσα,η οποία θα βράσει για 1-2 λεπτά ακόμη.
Η συνταγή είναι της κ.Ισμυρνόγλου.
Υλικά
για τους κεφτέδες
500 γρ. κοτόπουλο (στήθος και μπούτι αλεσμένα σε κιμά)
1 φλιτζάνι τσαγιού ξερό κρεμμύδι
μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 αβγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι λευκό
1/3 κούπας φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
για τη σάλτσα ντομάτας
1 ντοματάκι κον κασέ (ή κονσέρβα με ολόκληρα ντοματάκια και
το χυμό τους περασμένα ελαφρά από το μούλτι)
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τους
κεφτέδες σε μπολ.
Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι ,πλάθουμε κεφτεδάκια
μικρά και τα αραδιάζουμε μέσα.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς για 10-15 λεπτά(στη μέση του ψησίματος τα
γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Στο ζεστό λάδι σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 1 κούπα νερό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια και
μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν με μια πηχτή σαλτσούλα.
Σερβίρουμε με πιλαφάκι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει όπως ξέρουμε.
ΤΙΡ
Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και με ζυμαρικά τα οποία τα βράζουμε κατά τα γνωστά.Τα σουρώνουμε,όμως,από το νερό που έβρασαν 3 λεπτά
πιο νωρίς και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια,ώστε να απορροφήσουν και να ολοκληρώσουν το ψήσιμο τους μέσα στη σάλτσα,η οποία θα βράσει για 1-2 λεπτά ακόμη.
Η συνταγή είναι της κ.Ισμυρνόγλου.
ΥΠΕΡΟΧΟ!!!Για αλλη μια φορα "μαγειρεψα με την Αλεξάνδρα"και γλυφαμε τα δάχτυλά μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω έβαλα ντοματουλα φρεσκια με πιπερια φλωρινης στο μουλτι για τη σαλτσούλα,και δεν εβαλα αυγο στο μίγμα του κιμα γιατ...το ξέχασα!!(μια χαρα ήταν και χωρίς αυγό).
Συγχαρητήρια για το blog σας!Οι συνταγές είναι μία και μία.
Φωτεινή