Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βασιλόπιτα τσουρεκοκέικ της Αλεξάνδρας

Μια εναλλακτική πρόταση για το πρώτο γλύκισμα
                  της νέας χρονιάς.
Πιο αφράτη και πιο γευστική από την παραδοσιακή
                        συνταγή.
                Μην ξεχάσετε το φλουρί…


Συνταγές..4

Υλικά
200 γρ. φρέσκο βούτυρο καλής ποιότητας
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1/4 κούπας κονιάκ
4 αβγά
3 1/2 κούπες αλεύρι
20 γρ.(ένα φακελάκι) baking powder
1 κ.γ. μαχλέπι
3/4 κ.γ. κακουλέ


Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

DSCN3459

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,

DSCN3460

το γάλα,

DSCN3462

το κονιάκ

DSCN3463

και τα μπαχαρικά.Ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.

DSCN3464

Τέλος,βάζουμε το αλεύρι,κοσκινισμένο,μαζί με το baking.

DSCN3465

Αδειάζουμε σε ταψάκι 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει
καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε μέσα στο κέικ.

DSCN3466

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε 10 λεπτά να
σταθεί και το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSCN3469 

ΣΗΜ:Αν θέλουμε,πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ με άχνη ή το
στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Το κέικ γίνεται καλύτερο όσο περνάνε οι μέρες και αναπτύσσονται
τα αρώματα του.


Συνταγές..5

Και 2 ιδέες για να στολίσετε το τσουρεκοκέικ σας,
για να το παρουσιάσετε ως βασιλόπιτα στο πρώτο
τραπέζι της νέας χρονιάς:


DSCN4133

Συνταγές..11

DSCN4398

Συνταγές..35

30 σχόλια:

  1. καλη χρονιά!!! το τσουρεκοκεικ θεικό!! απίστευτα αφράτο !!! το συνιστώ ανεπιφύλακτα... Λιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα,
    χρόνια πολλά και καλή χρονιά, πάντα με όμορφες δημιουργίες εύχομαι! Το τσουρεκοκέικ σου μας ενθουσίασε! Ήθελα μόνο να ρωτήσω αν το τελικό μείγμα, μετά την προσθήκη του αλευριού, πρέπει να είναι σφικτό. Γιατί μόλις έριξα το αλεύρι μου έγινε σαν την ζύμη του τσουρεκιού και όχι του κέικ που είναι λίγο πιο υδαρό. Αναρωτιόμουν μήπως έπρεπε να ρίχνω το αλεύρι σταδιακά όσο πάρει, μέχρι να γίνει σαν μείγμα για κέικ.

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σοφία μου.

      Χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά.

      Σοφία μου το μείγμα δεν είναι τόσο σφιχτό,σαν τη ζύμη του τσουρεκιού που μου λες,είναι σαν ένα κανονικό κέικ.
      Μήπως μέτρησες τα υλικά σου λάθος;
      Τι να πω,τόσο δυνατό να ήταν το αλεύρι σου...
      Μου κάνει εντύπωση!!

      Τη συνταγή την έχουν φτιάξει πολύ φίλοι,
      όχι μόνο εδώ αλλά και στο παλιό μπλογκ που την είχα,κανένας δεν μου έγραψε κάτι παρόμοιο..
      Αντίθετα, όλοι μου έχουν γράψει τα καλύτερα για την ευκολία του και τη νοστιμιά του.

      Πάντως σημασία έχει ότι σαν αποτέλεσμα ήταν νόστιμο
      και το ευχαριστηθήκατε;))

      Εύχομαι και του χρόνου γλυκιά μου!
      Φιλάκια πολλά
      Αλεξ.

      Διαγραφή
  3. την εφτιξα φετος και προσθεσα μεσα φουντουκια και σταφιδες!!τελεια!! αφροδιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Κι εγώ την ώρα που έριξα το αλεύρι λέω κάτι δεν έκανα καλά! Όπως και να χει πάλι νόστιμο βγήκε! Την επόμενη φορά θα έχω τα μάτια μου 14!
    Ευχαριστώ και πάλι!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aleksandra bouthro poy les to fresko ayto poy kanoyme koyrampiedes h px typoy lourpack??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στράτο μου.
      Βάλε ό,τι αρέσει σε σένα περισσότερο!
      Εγω βάζω φρέσκο βούτυρο ΧΩΡΙΟ!!!

      Καλή επιτυχία αν τη δοκιμάσεις κάποια στιγμή!
      Α.

      Διαγραφή
  6. Αλεξάνδρα, καταπληκτικές οι συνταγές σου!
    Ήθελα να σε ρωτήσω αν θα μπορούσα στη συγκεκριμένη συνταγή να χρησιμοποιήσω λάδι αντί για βούτυρο, και αν ναι πόσες κούπες?

    Σε ευχαριστώ και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλες τις συνταγές μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι ή μαργαρίνη στις ίδιες ποσότητες!!
      Σαφώς το αποτέλεσμα δεν θα έχει το ίδιο άρωμα,,αν όμως μας αρέσει περισσότερο το λάδι από το βούτυρο μέσα στα γλυκά μα, κανένα πρόβλημα!!!

      Καλή συνέχεια καλή πρωτοχρονιά!!!
      Α.

      Διαγραφή
  7. aleksandra eyxaristw para polly thn eftiaksa hdh polly teleia kalh xronia me ygeia kai toy xronoy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Στράτο!!!
      Καλή πρωτοχρονιά σου εύχομαι!!!
      Α.

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΚΟΥΛΕ ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα και Χρόνια πολλά!!Μόλις την έφτιαξα κι μοσχομυρίζει το σπίτι..δεν ξέρω από γεύση ακόμη(αύριο θα την δοκιμάσουμε) αλλά ήταν νοστιμότατη και σαν ζύμη!!!Ευχαριστώ για την συνταγή.Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ - πολύ νόστιμη. Αυθεντική γεύση βασιλόπιτας με την ευκολία του κέικ.
    Σίγουρα δεν θα περιμένω ένα ολόκληρο χρόνο για να την ξανακάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλεξάνδρα μου συγχαρητήρια για όλες σου τις συνταγές... Σήμερα έφτιαξα την εναλλακτική βασιλόπιτα... Το αποτέλεσμα τέλειο!!! Μόνο που στην μέση μου άνοιξε -έσκασε όπως είναι στη φωτογραφία της δικιά σου... Αυτό πως μπορώ να το αποφύγω... Και για να την στολίσω τη πρωτοχρονιά τη γλασο να χρησιμοποιησω ??? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα καλή μου και καλό μηνα σου εύχομαι :)
    Λοιπον για το σκασιμο στη μεση,θα σου πρότεινα να σηκωσεις το ταψακι σου 2-3 φορες ψηλά(όχιστον ουρανο,περιπου20 εκ. ψηλά..) και να το αφησεις να πέσει στον παγκο σου.
    Δοκιμασε το νομιζω πως κανει διαφορά.
    Για το στόλισμα τωρα μπορεις να λιωσεις σοκολατα λευκή ή μαύρη και να το περιχύσεις να το καλύψεις με ζαχαρόπαστα ή καποιο γλάσο με αχνη και χυμό πορτοκαί...αναλογα τα γουστα σας πάντα.
    Όπως και να εχει πάντως είναι πολύ νόστιμη συνταγή και σιγουρα θα ενθουσιάσει!!!!!

    Καλές γιορτες από μένα και καλή επιτυχία σε ό,τι κανεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την εκανα σημερα και βγηκε φοβερη!!Προσθεσα μεσα ψηφιδες σοκολατας και λιγο χυμο πορτοκαλιου επειδη το αλευρι επεσε πολυ.Χιλια μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα την φτιάξω σήμερα για 3η συνεχή χρονιά! Είναι αξεπέραστη, όπως κ συ, Αλεξ! Εύχομαι πάντα επιτυχίες κ μια καλή και δημιουργική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με αγάπη κ υγεία!!!! Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έπαθα την πλάκα μου!!! Ο καθένας έφαγε από ένα μεγάλο κομμάτι κ γω όλη τη υπόλοιπη βασιλόπιτα! Ήταν τρομερή!!!! Κ του χρόνου με υγεία!!!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την έκανα για τα παιδιά του κατηχητικού και με έβγαλε ασπροπρόσωπη. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα την τιμήσουμε!!! Νόστιμη και αρωματική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι η 4η χρονιά που θα την κάνω και δεν την αλλάζω! Απλά υπέροχη!! καλή χρονιά σε όλους με υγεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Που είσαι μάνα μου κ το παράτησες το blog?? Εγώ δεν σε αλλάζω πάντως... ότι κ να θέλω να φτιάξω, συμβουλεύομαι τις συνταγές σου! Νά'σαι καλά ότι κ να κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αδιαφορη,χωρίς αρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλα, εσυ που τη λες αδιαφορη,εχεις μαθει να βρασεις κανενα αβγο;

    Α.Μ.-ξερεις εσυ Αλεκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η καλύτερη με διαφορά!! Όσες φορες την έχω κάνει, τα καλύτερα σχόλια...ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τι αλεύρι? Φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...