Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κουνέλι στιφάδο στη γάστρα‏

Αχ! κουνελάκι,κουνελάκι… 


%ce%95%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1 01..[1]

Υλικά
1 κουνέλι (κομμένο σε μερίδες)
2-2,5 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
χυμό ντομάτας
2-3 φύλλα δάφνης
κίμινο
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι(το προσθέτουμε μισή ώρα πριν σβήσουμε το φαγητό)
1 ποτηράκι του κρασιού νερό

ΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε όλα τα υλικά μας.

stifado_003[2]

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.

stifado_002[1]
Έχουμε έτοιμο το κουνέλι σε μερίδες.

stifado_006[1]
Βάζουμε όλα τα υλικά μας στη γάστρα,εκτός από το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.

stifado_008[1]
Το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-2,5 ώρες.
Μισή ώρα πριν το σβήσουμε,ρίχνουμε το ξίδι.
Στο τέλος του ψησίματος θα πρέπει να έχει μείνει η σάλτσα χωράς υγρά.
Τip
Κρεμμύδια για στιφάδο μπορείτε να βρείτε σε όλα τα σ/μ.
Το φαγητό γίνεται ακόμα καλύτερο αν αντί για κρεμμύδια το φτιάξουμε με κοκάρι,δηλαδή το μικρό κρεμμυδάκι (υπάρχει σε όλες τις λαϊκές).
Για να καθαρίσετε πιο εύκολα τα κρεμμυδάκια,αρκεί να τα βάλετε λίγη ώρα πριν
σε νερό για να φουσκώσουν.
Το φαγητό αυτό στη γάστρα γίνεται πεντανόστιμο και πιο ελαφρύ,γιατί το κουνέλι
δε χρειάζεται να τσιγαριστεί καθόλου.

%ce%95%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1 01..[1]

Τη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Ευδοκία.

3 σχόλια:

  1. απο τοτε που ανακαλυψα αυτη τη συνταγη οποτε ειναι να κανω στιφαδο το κανω ετσι!!!λουκουμι!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο γίνεται συγχαρητήρια την συνταγή την ανακάλυψα πέρυσι το μόνο extra που κάνω είναι να νεροβραζω λίγο τα κρεμμύδια με χοντρό αλάτι για να φύγει η αψάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...