Ένα φαγάκι άλλο
πράμα!!!!
Υλικά
400-500 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κόκκινο κρασί
4 κ.σ.ντοματάκι κον-κασέ
αλάτι,πιπέρι
1 κούπα μπεσαμέλ
50 γρ. καπνιστό τυρί (Βερμίου ή Βικτώρια Αγνό ή Μετσοβόνε)
λίγο τυρί ακόμη για το πασπάλισμα
για την μπεσαμέλ
1 κούπα γάλα ζεστό
2κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. αλεύρι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Τα βάζουμε σε PYREX(χρησιμοποιήστε PYREX ή σκεύος
όχι πολύ μεγάλο αλλά τόσο όσο να καλύπτετε από μια κούπα μπεσαμέλ).
Προσθέτουμε λάδι,κρεμμύδι,σκόρδο,αλάτι,πιπέρι και βάζουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιάζουμε την μπεσαμέλ.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και καβουρντίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί
και αλάτι αν χρειαστεί.
Στα 20 λεπτά βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο
και τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας να πάνε παντού.
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι ακόμη.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου τρία τέταρτα της ώρας ακόμη,
μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό μας.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το σερβίρουμε.
Ένα καταπληκτικό συνοδευτικό που τρώγεται άνετα και σαν κυρίως
πιάτο παρέα μια πράσινη σαλάτα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη από τις καλύτερες συνταγές για μανιτάρια!!
Υλικά
400-500 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κόκκινο κρασί
4 κ.σ.ντοματάκι κον-κασέ
αλάτι,πιπέρι
1 κούπα μπεσαμέλ
50 γρ. καπνιστό τυρί (Βερμίου ή Βικτώρια Αγνό ή Μετσοβόνε)
λίγο τυρί ακόμη για το πασπάλισμα
για την μπεσαμέλ
1 κούπα γάλα ζεστό
2κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. αλεύρι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Τα βάζουμε σε PYREX(χρησιμοποιήστε PYREX ή σκεύος
όχι πολύ μεγάλο αλλά τόσο όσο να καλύπτετε από μια κούπα μπεσαμέλ).
Προσθέτουμε λάδι,κρεμμύδι,σκόρδο,αλάτι,πιπέρι και βάζουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιάζουμε την μπεσαμέλ.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και καβουρντίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί
και αλάτι αν χρειαστεί.
Στα 20 λεπτά βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο
και τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας να πάνε παντού.
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι ακόμη.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου τρία τέταρτα της ώρας ακόμη,
μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό μας.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το σερβίρουμε.
Ένα καταπληκτικό συνοδευτικό που τρώγεται άνετα και σαν κυρίως
πιάτο παρέα μια πράσινη σαλάτα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη από τις καλύτερες συνταγές για μανιτάρια!!
Όπως τα λες Αλέκα μου!! Απλά τέλειο, πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα κρασί και έσβησα με λίγο ξύδι.
Ενθουσιάστηκα, μπράβο!!
=)