Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μηλοπιτάκια 2

Σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας δώσω άλλη μία αγαπημένη
μου συνταγή για μηλόπιτες…
Ορίστε λοιπόν!!!


SV100567

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
1 βανίλια
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μήλα καθαρισμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.

SV100554

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αβγά,
αφού τα χτυπήσουμε πρώτα ελαφρά,τη βανίλια
και το αλεύρι,ώσπου να γίνει πυχτός χυλός.

SV100555

SV100557

SV100560

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε
μικρά κομμάτια.
Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και
τα αδειάζουμε μέσα στο μείγμα του χυλού.

SV100559

SV100562

SV100563

Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μέσα σε αντικολλητικό ταψί,
αφήνοντας απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους.

SV100564

Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,
ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά(περίπου 25 λεπτά).
Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και εάν θέλουμε με κανέλα.
Σερβίρουμε!

SV100576
Πηγή: Real food.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...