Σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας δώσω άλλη μία αγαπημένη
μου συνταγή για μηλόπιτες…
Ορίστε λοιπόν!!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
1 βανίλια
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μήλα καθαρισμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αβγά,
αφού τα χτυπήσουμε πρώτα ελαφρά,τη βανίλια
και το αλεύρι,ώσπου να γίνει πυχτός χυλός.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε
μικρά κομμάτια.
Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και
τα αδειάζουμε μέσα στο μείγμα του χυλού.
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μέσα σε αντικολλητικό ταψί,
αφήνοντας απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους.
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,
ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά(περίπου 25 λεπτά).
Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και εάν θέλουμε με κανέλα.
Σερβίρουμε!
Πηγή: Real food.
μου συνταγή για μηλόπιτες…
Ορίστε λοιπόν!!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
1 βανίλια
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μήλα καθαρισμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αβγά,
αφού τα χτυπήσουμε πρώτα ελαφρά,τη βανίλια
και το αλεύρι,ώσπου να γίνει πυχτός χυλός.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε
μικρά κομμάτια.
Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και
τα αδειάζουμε μέσα στο μείγμα του χυλού.
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μέσα σε αντικολλητικό ταψί,
αφήνοντας απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους.
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,
ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά(περίπου 25 λεπτά).
Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και εάν θέλουμε με κανέλα.
Σερβίρουμε!
Πηγή: Real food.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου