Το αγαπημένο γλυκό των Αμερικάνων και όχι μόνο!!!

Υλικά
για τη ζύμη
2 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο παγωμένο σε κομμάτια
3-4 κουταλιές νερό
για τη γέμιση
6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι το αλάτι και τα κομμάτια από το βούτυρο.

Το μείγμα μας πρέπει να γίνει σαν τραχανάς.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις 3 κουταλιές νερό και αν χρειαστεί ρίχνουμε
και την τέταρτη.Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει λεία.
Τη χωρίζουμε στα δύο.

Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τη βοήθεια μικρής ρόδας επάνω σε αντικολλητικό
χαρτί,σε φύλλο με διάμετρο 30-32 εκ.


Με την βοήθεια του χαρτιού αναποδογυρίζουμε το φύλλο μας στο σκεύος
που θα το ψήσουμε το γλυκό.Αφαιρούμε το χαρτί.


Υλικά
για τη ζύμη
2 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο παγωμένο σε κομμάτια
3-4 κουταλιές νερό
για τη γέμιση
6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι το αλάτι και τα κομμάτια από το βούτυρο.
Το μείγμα μας πρέπει να γίνει σαν τραχανάς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις 3 κουταλιές νερό και αν χρειαστεί ρίχνουμε
και την τέταρτη.Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει λεία.
Τη χωρίζουμε στα δύο.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τη βοήθεια μικρής ρόδας επάνω σε αντικολλητικό
χαρτί,σε φύλλο με διάμετρο 30-32 εκ.
Με την βοήθεια του χαρτιού αναποδογυρίζουμε το φύλλο μας στο σκεύος
που θα το ψήσουμε το γλυκό.Αφαιρούμε το χαρτί.
Διορθώνουμε τις άκρες να είναι παντού στο ίδιο ύψος.
Ετοιμάζουμε την γέμιση,ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά,εκτός από
τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των μήλων επάνω στο φύλλο και
βάζουμε τα κομμάτια από το βούτυρο διάσπαρτα πάνω στη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο που ανοίξαμε με την ίδια διαδικασία
που ανοίξαμε και το πρώτο.
Με τη βοήθεια της ρόδας κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.
Τακτοποιούμε περιφερειακά την μηλόπιτα μας.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε στα σημεία που θα την κόψουμε όταν ψηθεί.
Με το ζυμάρι που μας περίσσεψε μπορούμε αν θέλουμε να την στολίσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω
κάτω για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει.
Συνταγή της κ. Αλεξιάδου.
την εφτιαξα χθες!!κολαση!!δεν περιμενα οτι θα δγει τοσο νοστιμη!!στην αρχη με φοβησε το ζυμαρακι αν θα το πετυχω αλλα ηταν πανευκολο!!εγω προσθεσα και λιγες σταφιδες στη γεμιση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη!! Ζουμερή μέσα, τέλεια! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή=)
Θεική!!! Την εφτιαξα χθες κ εξαφανίστηκε στο λεπτό..... Γλυφαμε όλοι τα δακτυλα μας.....
ΑπάντησηΔιαγραφήSuper kai grigori syntagi
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη δεν χρειάζεται ζάχαρι;
ΑπάντησηΔιαγραφή