Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τσιπουρίτσες ψητές

Τόσο απλές και όμως τόσο νόστιμες!!!!SV109416


Υλικά
τσιπούρες
λάδι
αλάτι
λαδολέμονο
ρίγανη ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

για το λαδολέμονο
2 λεμόνια το χυμό τους
λάδι (διπλάσια ποσότητα από το χυμό των λεμονιών)
αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τις τσιπούρες.
Ανοίγουμε τις κοιλιές,αφαιρούμε εντόσθια,βράγχια και
τη μαύρη μεμβράνη από την κοιλιά,προσέχωντας να μην αφήσουμε
καθόλου αίμα.Έτσι όταν ψήσουμε το ψάρι μας,το σπίτι μας θα
μοσχοβολήσει ψαράκι και δε θα βρωμοκοπάει ψαρίλα.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ψάρια,αλατοπιπερώνουμε και
αλοίφουμε γύρω-γύρω και μέσα στην κοιλιά με λάδι.

SV109391

SV109395

Αραδιάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι πάνω από τα ψάρια.

SV109397

Εάν κάποιο από τα ψάρια μας είναι λίγο πιο χονδρό χαράζουμε
με κοφτερό μαχαίρι σε ένα-δύο σημεία και από τις δύο μεριές,
όπως φαίνεται στη φωτογραφία.Ψήνουμε τις τσιπούρες στους
180-200 βαθμούς περίπου 30’,μέχρι να ροδίσουν.Στο διάστημα
του ψησίματος γυρίζουμε τα ψάρια μας και από την άλλη πλευρά.
Δεν τα ψήνουμε πολύ ώρα,για να μη στεγνώσουν.

SV109399


Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το λαδολέμονο.
Στύβουμε δύο λεμόνια και βάζουμε σε ένα βαζάκι με καλό κούμπωμα
το χυμό τους.
Προσθέτουμε στο βαζάκι το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατάκι.

SV109402

Όταν σερβίρουμε τις τσιπούρες,κουμπώνουμε καλά το βάζο
μας και χτυπάμε(όπως στο shaker),μέχρι το μείγμα μας να γίνει
κρέμα,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

SV109405

Αδειάζουμε το λαδολέμονο σε σαλτσιέρα και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι μας.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

SV109418

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...