Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κέικ με βύσσινα ή βατόμουρα

Αφράτο,ζουμερό και με ελαφρώς
υπόξινη γεύση είναι ένα γλυκάκι
που σίγουρα θα αγαπήσετε….
SV104834 

Υλικά
6 αβγά χωρισμένα
6 κ.σ. σπορέλαιο
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
250 γρ. βύσσινα(κονσέρβας)ή βατόμουρα (κατεψυγμένα) 

άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,το αλάτι,τη βανίλια και το 
μπέικιν πάουντερ.

SV104758

SV104759

Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια να σφίξουν
και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.

SV104761
 
SV104763 

Ρίχνουμε στο μείγμα ένα κροκάδι και μια κουταλιά 
σπορέλαιο και χτυπάμε.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν κροκάδια-σπορέλαιο.

SV104765

SV104767

Τέλος,προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και
χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά.

SV104768 

SV104769

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 27x37 εκ.

SV104772

SV104773

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
για 8-10 λεπτά.
Στο μεταξύ στραγγίζουμε τα βύσσινα από το ζουμί τους.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αραδιάζουμε
επάνω στο γλυκό τα βύσσινα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 25 λεπτά.

SV104775 

SV104778

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

SV104840


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...