Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Χταποδάκι κρασάτο 2

Για μένα δεν υπάρχει καλύτερη εκδοχή για
να μαγειρέψει κανείς το χταπόδι…


SV102278

Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε,καθαρίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

SV108464

Ανάβετε την εστία σε μέτρια ένταση και το βάζετε στην κατσαρόλα
χωρίς νερό.Το αφήνετε να ζεσταθεί για 15-20 λεπτά περίπου με πρόχειρα
σκεπασμένη την κατσαρόλα,ώσπου να βγάλει το δικό του νερό.|

SV108465

SV108466

SV108468

Το βγάζετε από την κατσαρόλα και πετάτε το νερό.

SV108470

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.

SV108471

Προσθέτετε και το χταπόδι και το σοτάρετε μαζί 5-10 λεπτά.

SV108472

Το σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το πιπέρι και τον ντοματοπελτέ.

SV108476

Κλείνετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι,σε μέτρια
θερμοκρασία,μέχρι να μαλακώσει καλά!

SV108487

4 σχόλια:

  1. ΑΝ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν υπάρχει διαφορά.
      Μια χαρά θα γίνει το φαγάκι και με κατεψυγμένο χταπόδι.

      Α.

      Διαγραφή
  2. αν το βαλω στην χυτρα ποσει ωρα να βρασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρησιμοποιώ ποτέ χύτρα και γι'αυτό λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με τους χρόνους.

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...