Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βάφλες

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Ένα γλυκάκι ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ!!!


DSC01190[1]

Υλικά
1 και 3/4 κούπας αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ.αλάτι
2 κ.σ.ζάχαρη
3 αβγά χωρισμένα
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα κρέμα γάλακτος(ή γάλα εβαπορέ,χωρίς να το αραιώσουμε,για πιο ελαφρύ)
1/4 κ.γ.βανίλια
1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με
το μπέικιν,το αλάτι και τη ζάχαρη.

DSC01185[1]

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το γάλα και
την κρέμα γάλακτος.Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών
στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε,ώσπου
να γίνει λείο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο.

DSC01186[1]

DSC01187[1]

Χτυπάμε τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα και την
ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα της ζύμης.

DSC01184[1]

DSC01188[1]

Ψήνουμε τις βάφλες ακολουθώντας τις οδηγίες
ψησίματος της βαφλιέρας.

DSC01189[1]

Σερβίρουμε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας,
με μαρμελάδα,με σαντιγί και φράουλες ή ό,τι άλλο μας αρέσει!!!

DSC01191[1]

Τη συνταγή έφτιαξε η φίλη μου Νόπη και είναι της κ.Αλεξιάδου.

1 σχόλιο:

  1. Αλέκα αν δεν έχουμε μηχανή για βάφλες μπορούμε να τις φτιάξουμε στο τηγάνι σαν τις κρεπές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...