Επειδή πάντα υπάρχει κάποιος λόγος
για να τη φτιάξουμε……
Μια φανουρόπιτα μοναδική!!!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 κούπα σταφίδα μαύρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1/3 κούπας κονιάκ
1 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Bάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το μπέικιν,τα μυρωδικά
και τις σταφίδες.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι,το κονιάκ,
το γάλα ή το χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αβγά να πήξουν
και να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά το μείγμα
των υγρών και ανακατεύουμε να υγραθούν
καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε
απαλά να μην ξεφουσκώσει,μέχρι να σχηματιστεί
ένα αφράτο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο και
αλευρωμένο με διάμετρο 26 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει
καθαρή η οδοντογλυφίδα βυθίζοντάς την μέσα στο κέικ.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
Η συνταγή είναι από το Real Food.
για να τη φτιάξουμε……
Μια φανουρόπιτα μοναδική!!!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 κούπα σταφίδα μαύρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1/3 κούπας κονιάκ
1 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Bάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το μπέικιν,τα μυρωδικά
και τις σταφίδες.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι,το κονιάκ,
το γάλα ή το χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αβγά να πήξουν
και να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά το μείγμα
των υγρών και ανακατεύουμε να υγραθούν
καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε
απαλά να μην ξεφουσκώσει,μέχρι να σχηματιστεί
ένα αφράτο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο και
αλευρωμένο με διάμετρο 26 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει
καθαρή η οδοντογλυφίδα βυθίζοντάς την μέσα στο κέικ.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
Η συνταγή είναι από το Real Food.
αυγα στην φανουροπιτα;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέω αυγά στην φανουροπιτα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι κεικ μη το ονομάζεις φανουροπιτα .... αμαρτία