Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Φανουρόπιτα

Επειδή πάντα υπάρχει κάποιος λόγος
για να τη φτιάξουμε……
Μια φανουρόπιτα μοναδική!!!


SV105577

Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 κούπα σταφίδα μαύρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1/3 κούπας κονιάκ
1 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι


Εκτέλεση
Bάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το μπέικιν,τα μυρωδικά
και τις σταφίδες.

SV105548

SV105550

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι,το κονιάκ,
το γάλα ή το χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα.

SV105553

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αβγά να πήξουν
και να αφρατέψουν.

SV105555

Ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά το μείγμα
των υγρών και ανακατεύουμε να υγραθούν
καλά τα υλικά μας.

SV105557
SV105558
SV105559

Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε
απαλά να μην ξεφουσκώσει,μέχρι να σχηματιστεί
ένα αφράτο μείγμα.

SV105560

Αδειάζουμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο και
αλευρωμένο με διάμετρο 26 εκ.

SV105561

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει
καθαρή η οδοντογλυφίδα βυθίζοντάς την μέσα στο κέικ.

SV105562

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

SV105576
Η συνταγή είναι από το Real Food.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...