Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κέικ πορτοκάλι

…από πορτοκάλια!!!
Συνταγές..3 

Υλικά
χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γ. baking powder

Eκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το μίξερ
προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα,τη βανίλια,το χυμό
και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.


DSCN2027

DSCN2029

DSCN2025

DSCN2031

Τέλος,ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε,ρίχνουμε το αλεύρι
με το baking.

DSCN2024

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ 26 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.

DSCN2033 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο,το βγάζουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί
10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

DSCN2051

Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!

DSCN2061

2 σχόλια:

  1. Το έφτιαξα και βγήκε φανταστικό! Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να προσθέσω καρύδια, όλα τα άλλα κατά γράμμα! Ευχαριστώ για αυτό το όμορφο site με πολύ εμπνευσμένες συνταγές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...