ή μήπως γρήγορη τυρόπιτα;
Πέστε το όπως σας αρέσει,σημασία έχει η γεύση…
και αυτή να είστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσει
με το παραπάνω!!!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 baking
1 κ.γ. κοφτό αλάτι(προσοχή στο αλάτι,ιδιαίτερα αν το τυρί μας είναι αλμυρό,
ίσως χρειαστεί να το ελαττώσουμε λίγο ακόμη)
τυρί φέτα όσο θέλουμε(εγώ έβαλα περίπου 300 γρ.,περισσότερο ή
λιγότερο εξαρτάται από το γούστο μας)
κασέρι (όσο θέλουμε προαιρετικά,για το εσωτερικό του τυρόψωμου ή
για να πασπαλίσουμε λίγο στην επιφάνεια)
λίγο θυμάρι για την επιφάνεια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από το θυμάρι
και φυσικά το κασέρι αν τα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια).
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ.
Πασπαλίζουμε με το κασέρι και το θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει
όμορφο χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια,περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγή της φίλης Μαρίας Κουτσοκώστα.
Πέστε το όπως σας αρέσει,σημασία έχει η γεύση…
και αυτή να είστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσει
με το παραπάνω!!!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 baking
1 κ.γ. κοφτό αλάτι(προσοχή στο αλάτι,ιδιαίτερα αν το τυρί μας είναι αλμυρό,
ίσως χρειαστεί να το ελαττώσουμε λίγο ακόμη)
τυρί φέτα όσο θέλουμε(εγώ έβαλα περίπου 300 γρ.,περισσότερο ή
λιγότερο εξαρτάται από το γούστο μας)
κασέρι (όσο θέλουμε προαιρετικά,για το εσωτερικό του τυρόψωμου ή
για να πασπαλίσουμε λίγο στην επιφάνεια)
λίγο θυμάρι για την επιφάνεια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από το θυμάρι
και φυσικά το κασέρι αν τα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια).
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ.
Πασπαλίζουμε με το κασέρι και το θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει
όμορφο χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια,περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγή της φίλης Μαρίας Κουτσοκώστα.
Πολυ γρήγορη ,τέλεια και νοστιμότατη!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα χθες το βράδυ και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!!!!!!!!!!!
Μπράβο Αλεξάνδρα!