Ένα γλυκό…… Κ Ο Λ Α Σ Η!!!!!
Υλικά
1/2 κούπας νερό (12 κ.σ)
7 κουταλιές κακάο
450 γρ. άχνη
1 ΒΙΤΑΜ
7 κροκάδια
1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
7 άσπράδια
1 φακελάκι baking powder
3 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα την άχνη,το κακάο και το νερό.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να
λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα το ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε
να λιώσει.Προσθέτουμε και το κονιάκ.
Χτυπάμε τα κροκάδια ελαφρά.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά!
Από το μείγμα κρατάμε 2 κούπες και τις φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια με το μπέικιν τις βανίλιες και το αλεύρι.
Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.
Αδειάζουμε μέσα στο μπολ το μείγμα της κατσαρόλας και
χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διάμετρο 30 εκ.καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου 3 τέταρτα.
Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με προσοχή το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε για λίγη ωρίτσα το γλυκό να τραβήξει όλο το
σιρόπι και να κρυώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα από το ψυγείο και το
αδειάζουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
Έτοιμο!!!!
Αν θέλετε μπορείτε να το στολίσετε όταν κρυώσει καλά με σαντιγί και κερασάκια
μαρασκίνο ή όπως αλλιώς εσείς νομίζετε.
Υλικά
1/2 κούπας νερό (12 κ.σ)
7 κουταλιές κακάο
450 γρ. άχνη
1 ΒΙΤΑΜ
7 κροκάδια
1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
7 άσπράδια
1 φακελάκι baking powder
3 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα την άχνη,το κακάο και το νερό.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να
λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα το ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε
να λιώσει.Προσθέτουμε και το κονιάκ.
Χτυπάμε τα κροκάδια ελαφρά.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά!
Από το μείγμα κρατάμε 2 κούπες και τις φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια με το μπέικιν τις βανίλιες και το αλεύρι.
Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.
Αδειάζουμε μέσα στο μπολ το μείγμα της κατσαρόλας και
χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διάμετρο 30 εκ.καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου 3 τέταρτα.
Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με προσοχή το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε για λίγη ωρίτσα το γλυκό να τραβήξει όλο το
σιρόπι και να κρυώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα από το ψυγείο και το
αδειάζουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
Έτοιμο!!!!
Αν θέλετε μπορείτε να το στολίσετε όταν κρυώσει καλά με σαντιγί και κερασάκια
μαρασκίνο ή όπως αλλιώς εσείς νομίζετε.
Υπέροχο ζουμερό και τόσο σοκολατένιο είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε παράφορα!!
Νομίζω θα ηταν προτιμοτερο το μειγμα που κραταμε στην ακρη για να το ριξουμε στο τελος να μην περιεχει αυγα,λογω του οτι ειναι ωμα....
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλικα,Κατερίνα...
Αλεξανδρακι μου εγινε τελειο !!! Δεν είχα ζαχαρη άχνη και έβαλα κανονική και εγινε μια χαρά :) όσο για το ωμο αυγό δεν υπάρχει κανένας απολυτος φόβος γιατι ειναι τόσο υψηλή η θερμοκρασία οταν τα βάζουμε που ψήνεται ;) Σ´ευχαριστω πολυ για την υπέροχη συνταγη <3
ΑπάντησηΔιαγραφή